iPhone kullanıcılarına acil güvenlik uyarısı: iMessage’ı kapatın

Yayın tarihi: 16 Nisan 2024 Salı 10:23 am - Güncelleme: 16 Nisan 2024 Salı 10:23 am

Kripto para cüzdanı Trust Wallet, iOS kullanıcılarından iMessage uygulamasını devre dışı bırakmalarını isteyen bir paylaşım yaptı.

Trust Wallet, iOS cihazlar üzerinden kripto varlıklarını kontrol eden kişileri yeni bir güvenlik tehlikesine karşı uyardı. iMessage uygulaması üzerinden yapılan saldırılar “Yüksek riskli” olarak nitelendirildi. Trust Wallet, X hesabından yaptığı paylaşım ile İOS kullanıcılardan sorun çözülene kadar iMessage uygulamalarını devre dışı bırakmaları istendi.

İşte Trust Wallet’in paylaşımı:

“iOS kullanıcılar için uyarı: DarkWeb’de iMesage’ı hedef alan, yüksek riskli bir sıfırıncı gün açığına yönelik güvenilir istihbarata sahibiz. Bu, herhangi bir bağlantıya tıklamadan iPhone’unuza sızabilir. Yüksek değerli hedefler (seçilmesi) muhtemel. Her kullanım tespit edilme riskini artırır.

iMessage açığına karşı kendinizi korumak için tavsiye edilen eylem, Apple açığı yamayana kadar iMessage’ı en kısa sürede devre dışı bırakmanızdır.

Ayarlar -> Mesajlar -> iMessage’ı Kapat’a gidin. Apple bir güvenlik yaması yayımlayana kadar bu önlemi alın. Önceliğimiz sizin güvenliğinizdir. Güvenli kalın.”

tweet

Apple kullananlara iOS 17.5 ile iPhone’a üç yeni özellik yolda

Kaynak: HABER MERKEZİ