iPhone cihazları yağmurda da rahatlıkla kullanılabilecek

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 8:16 am

Apple, iPhone kullanıcılarının cihazı yağmurda kullanmasına izin verecek bir patent başvurusunda bulundu. Akıllı telefonlar bir miktar neme dayanacak şekilde üretilmiştir, ancak çoğu yağmur ve hatta su altı gibi koşullarda başarısız oluyor. Bu, kullanıcıların cihazı ıslak parmaklarla veya ıslak bir ekranda çalıştırmasını zorlaştırıyor.

Apple’ın patenti, gelecekteki iPhone’ların ekran görüntüsünü, kontrol düğmelerini ve sensörleri otomatik olarak ayarlayarak nem olaylarına uyum sağlayabileceğini öne sürüyor. Basınç ve nem sensörleri, ekrandaki sıvı tarafından tetiklenebilecek yanlış dokunuşları algılamaya ve ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ekrandaki kontroller, birbirinden ayrılarak, boyutları değiştirilerek veya kaldırılarak uygun şekilde düzenlenecektir.

Ek olarak, iPhone’un kapasitif ekranı, markanın artık kullanılmayan Force Touch ve 3D Touch teknolojilerine benzer basınca duyarlı bir ekrana dönüşecek. Bu, kullanıcının nem olayının türüne bağlı olarak önceden belirlenmiş eşikten daha fazla basınç uygulaması gerekeceği anlamına geliyor.

iPhone

Apple’ın patent belgesi, iPhone’un kamera uygulamasının kuru, ıslak ve su altı modlarında çalıştığını gösteriyor. Modlara bağlı olarak kamera kullanıcı arayüzünde değişiklikler yapılır. Islak modda, bazı kamera özellikleri etkinleştirilmemeleri için kullanıcı arayüzünden otomatik olarak kaldırılır. Öte yandan, sualtı modunda, düğmeler ekstra büyüktür ve başka hiçbir ayara erişim yoktur. Akıllı telefonun ekranı ayrıca, su geçirmezlik sınırları içinde tutmak için cihazın mevcut derinliğini de gösterecek.

Bu sadece bir patent başvurusudur, bu nedenle okuyucular bu makaleyi bir tuz tanesi ile almalıdır. Her patentli teknoloji nihai ürüne ulaşmaz. Bu özelliği akıllı telefonlarda görmeye başlamamız da biraz zaman alabilir.

 

AirPods Pro 2, USB-C bağlantı noktasıyla gelecek