iPhone cihazları için ek depolama talep ediliyor

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 12:34 pm

Apple iPhone cihazlarında depolamanın aslında hiç fena olmadığını söyleyebiliriz. Fakat kullanıcılar daha fazlasını talep ediyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Küresel çapta Apple iPhone cihazlarında gözle görülür bir depolama artışı yaşandı. Ancak genel olarak bakıldığında diğer şirketlerin kendi depolama alanlarını büyüttüğü görülüyor. Akıllı telefonlarda kamera ya da tasarım özellikleri dikkat çekici noktaya ulaşsa bile depolama büyük bir önem taşıyor.

Cep telefonlarında yüksek kaliteli kamera kullanıldığı için genellikle fotoğrafların kapladığı alan çok daha büyük oluyor. Mesela özellikle son dönemlerde çıkan cihazlarda 48 MP neredeyse sıradan olmaya başladı. Hatta birçok akıllı telefon markası en az 3 kamera kullanıyor. Böylece fotoğrafların piksel kalitesinde ciddi bir artış görülüyor.

Yapılan bir araştırmaya göre 2020 yılında akıllı telefon endüstrisi ortalama depolama kapasitesi olarak 100 GB sınırını aştı. Apple ise bunun çok daha ötesinde diyebiliriz. Şirket iPhone cihazlarında ortalama olarak 141 GB depolama kullanıyor. Sadece bu dahi onu ön plana çıkarmaya yetiyor.

depolama

Her ne kadar 141 GB önemli avantaj sağlasa bile yine de onu ikinci olmaktan koruyamıyor. Huawei şirketi ortalama 150 GB depolama alanına sahip. Böylesine yüksek bir depolama alanı şirketi ilk sıraya yerleştirdi. Apple onu geçmek istiyor ve bunu başarabilmesi için cihaz hafızalarında yükseltmeye gitmeli.

Apple iPhone 13 kırmızı rengiyle kendini gösterdi!

Apple iPhone 11 modellerinde sırasıyla 128, 256 ve 512 GB hafıza tercih edilmişti. iPhone 12 modellerinde ise bu rakamların korunduğu biliniyor. Gelen son detaylara göre iPhone 13 cihazlarında 64 GB giriş seviyesi ortadan kaldırılacak. Hatta belki de Apple 1 TB depolama alanı kullanacak.