iPhone, cihaz sahiplerinin akıllarında soru işareti yarattı

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2022 Pazartesi 12:00 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2022 Pazar 8:00 pm

iPhone denildiğinde akıllarda bir sürü imge oluşur. Ancak bunların en başında çoğunlukla “güvenlik” ve “stabilite” unsurları gelir. Öte yandan Almanya’da eğitim veren Darmstadt Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, iPhone özelinde birçok akıllı telefon modelini ilgilendiren oldukça ilginç bir özelliği keşfetti.

 

Akıllı telefon kullanıcılarının çok büyük bir kısmı, telefonun kapalı olması durumunda herhangi bir siber saldırıya muhatap olamayacaklarını düşünüyorlar. Bununla birlikte üniversite tarafından yapılan araştırmaya göre, iPhone tamamen kapalı olsa bile, başta Bluetooth ve NFC gibi özellikleri çalışmaya ve dış aleme sinyal göndermeye devam ediyor.

 

iPhone

Tabi telefonun bunu yapmasının sebebi, başta “telefonumu bul” olmak üzere birçok özelliğin kapalı halde bile çalışabilmesine imkan vermek. Ancak siber korsanların bu durumu kullanarak kapalı telefonlardan bile bilgi çalabileceği anlaşıldı.

 

Elbette iOS bu tip saldırıları önlemek için hala yeterince güçlü. Keza bugüne kadar kayıtlara geçmiş böyle bir başarılı saldırı olmaması bu durumun en güzel kanıtı. Ancak uzmanlar özellikle jailbreak yapılmış iPhone’ların daha büyük tehdit altında oldukları konusunda uyarıyor.

Son olarak her ne kadar araştırma iPhone üzerinde yapıldığı için konu iPhone üzerinden yürüse de, bu tehlikenin tek muhatabının bu marka olmadığı, söz konusu özelliklere sahip bütün cihazlarda aynı tehlikenin var olabileceğini de ekleyelim.

Amazon şirketi hakkında şok iddia!