iPhone 15 ailesinin USB-C şarj kabloları hakkında yeni bilgiler paylaştı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma 2:23 pm

Son birkaç gündür iPhone 15’lerin USB-C şarj kablosu hakkında sızıntılar gerçekleşti. Daha önce kabloların renkli olacağını paylaşan Majin Bu şimdi de daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkardı.

Paylaştığı sızıntılarla bilinen Twitter kullanıcısı Majin Bu, iPhone 15‘lerin USB-C şarj kabloları hakkında yeni bilgiler yayınladı. Majin Bu’ya göre kablolar 1.5 metre uzunluğunda, 16 pinli, daha kalın ve daha dayanıklı, USB 2.0 aktarım hızına sahip. Yani USB-C kabloları, Lightning arasında aktarım hızı (480 Mbps) olarak fark olmayacak. USB 2.0 büyük ihtimalle iPhone 15 ve Plus modelleri için geçerli.

iPhone 15 Pro’larda ise durum farklı olabilir. Eski dedikodularda Pro modellerinin daha yüksek aktarım hızını destekleyeceği ileri sürülmüştü. Güvenilir kaynaklardan biri olan Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni iPhone Pro’ların en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3’ü destekleyebileceğini öngörmüştü. USB 2.0 ve Thunderbolt arasında karşılaştırma yapacak olursak, iPad Pro’nun Thunderbolt portu 40 Gbps’ye aktarım hızı sunuyor. 40 Gbps ve 480 Mbps arasında büyük fark var.

Son birkaç gündür iPhone 15’lerin USB-C şarj kablosu hakkında sızıntılar gerçekleşti. Daha önce kabloların renkli olacağını paylaşan Majin Bu şimdi de daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkardı.

İlginizi çekebilir: Yeni AirPods çıkış tarihi netleşti!

Söylenene göre örgülü olan yeni şarj kabloları beyaz, siyah, sarı, mor ve turuncu renk seçeneklerine sahip. Yeni turuncu renk, iPhone XR’ın mercan rengi gibi olacak.

Apple cihazlarının çoğunda kademeli olarak örgülü kablolara geçiş yapıyor. MagSafe 3’e sahip tüm MacBook Air ve MacBook Pro modellerinde örgülü kablolar var. USB-C’le gelecek olan iPhone 15’te de örgülü kabloların kullanılması şaşırtıcı değil.

Sektör kaynaklarının iddiasına göre yeni iPhone’lar 35W’a kadar yüksek şarj hızına sahip olacak. Tabii ki burada Apple’ın standart ve Pro modelleri arasındaki farkı açma stratejisi de devreye giriyor. Çünkü iddia edilene göre 35W şarj desteği sadece iPhone 15 Pro‘larla sınırlı olabilir. Standart modeller ise daha düşük şarj desteğiyle satışa sunulabilir. Mevcut iPhone 14’ler maksimum 27W civarında şarj olurken, Pro modelleri ise biraz daha hızlı şarj oluyor.

Gran Turismo :  Bu filmde göreceğiniz şeylerin %95’i gerçek