iPhone 14 ve 14 Pro farklı yonga setlerine sahip olacak

Yayın tarihi: 5 Haziran 2022 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 4 Haziran 2022 Cumartesi 1:40 pm

iPhone 14 ve 14 Pro farklı yonga setleri kullanacak. Standart model A15 yonga setinden, 13 Pro ise A16 yonga setinden güç alacak.

Apple’ın bu yıl çıkaracağı yeni iPhone’larının çıkışının yaklaşmasıyla birlikte bu telefonlar hakkında merak edilen sorular da bir bir cevap buluyor. Son gelen bilgiler de yeni iPhone’ların kullanacağı yonga setleri hakkında merak edilen detayları ortaya çıkardı.

Mart ayında Apple konusunda en güvenilir isimlerden biri olan analist Ming-Chi Kuo, iPhone 14 ile 14 Max’in Apple’ın 15 yonga setini, 14 Pro modelinin ise A16 Bionic yonga setini kullanacağını öne sürmüştü. TrendForce tarafından paylaşılan yeni bilgiler, Ming-Chi Kuo’nun mart ayında ortaya attığı bu bilgileri doğruluyor.

iPhone 14

 

Eğer bu bilgiler doğru çıkarsa bu yıl çıkacak iPhone 14 ve 14 Max geçtiğimiz yılın iPhone 13 ve iPhone 13 mini ile aynı yonga setini kullanıyor olacak. Ancak bu yeni iPhone’un daha iyi bir performans sunamayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü yeni iPhone’ların hem daha yüksek RAM’lere hem de daha güçlü GPU’lara sahip olacağı söyleniyor. Yine de gerçek anlamda bir performans farkı görmek isteyen kullanıcıların A16 yonga setinden güç alacak ilk iPhone olan iPhone 14 Pro modeline yönelmesi gerekecek gibi duruyor.

Apple’ın yeni iPhone’larında farklı yonga setleri kullanacak olmasının başlıca sebebinin, bir süredir devam eden tedarik sorunu olduğu söyleniyor. Bildiğiniz gibi sadece Apple değil tüm teknoloji şirketleri çip sorunu yaşıyor. Çünkü pandemi nedeniyle çip üretiminde ciddi bir tedarik sıkıntısı yaşanıyor. Bu yüzden Apple yeni yonga setlerini Pro modeline ayırıyor.

Bitcoin madencilerini yeni bir kriz bekliyor