iPhone 14 satışlarında beklentiler büyük

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 2:24 pm

Ünlü teknoloji analisti Ming-Chi Kuo tarafından yürütülen bir anket, tedarikçilerin ve perakendecilerin ilk beklenen iPhone 14 serisi için ön ödeme yapmak için önemli ölçüde daha yüksek mevduat ödediğini gösteriyor.

iPhone 14 serisinin bu yıl Eylül ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor, ancak iki ay önce talebinin önceki nesil iPhone 13’ten daha yüksek olduğu söyleniyor. Apple’ın yeni nesil seri de birçok sızıntı ve söylentiye konu oldu. Çin ayrıca Apple için önemli bir pazar ve ülke, şirketin toplam gelirinin beşte birini temsil ediyor.

iPhone 14

 

Kuo, cihaz için beklenen talep artışının yeterli arzı sağlamak olduğunu söylüyor. Analist, bileşen tedarikçileri ve EMS’nin iPhone 14 sevkiyat tahmininin 2022’nin ikinci yarısında yaklaşık 100 milyon 90 milyon adet olduğunu ekliyor. Güçlü talep, iPhone 14’ün piyasaya sürülmesinden sonra sipariş kesintisi riskini büyük olasılıkla azaltacaktır.

Apple’ın iPhone’ları dünyanın her yerinde giderek daha popüler hale geliyor. Geçmişteki sızıntılara ve söylentilere göre, serinin 2017’deki iPhone X’ten bu yana büyük bir yeniden tasarım yapması bekleniyor. Bu, yeni seriye olan talebin artmasını pek de şaşırtıcı kılmıyor. Lansman sonrası satışlar açısından yeni serinin nasıl bir performans gösterdiğini görmek ilginç olacak.

Xiaomi 12S serisi fotoğraflarla ortaya çıktı