iPhone 14 satışları beklenilenden çok daha az

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 31 Ekim 2022 Pazartesi 11:49 pm

Apple’ın kısa süre önce tanıttığı yeni nesil iPhone 14 modelleri satış rakamları ile dikkatleri üzerine çekiyor. iPhone 14 satışları pek de iyi gitmiyor.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de hatırlayacağı üzere Apple kısa süre önce yeni nesil iPhone modellerini tanıtmıştı. Gerçekleştirilen etkinlikte iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

 

Apple bu yıl bir ilki gerçekleştirerek iPhone 14 ve 14 Pro modelleri arasında işlemci ayrımcılığına gitti. iPhone 14 ve 14 Plus’ta eski nesil işlemcisini kullanan Cupertino merkezli şirket, Pro varyantta ise yeni nesil A serisi işlemcilerini tercih etti. Nitekim bu durum satış rakamlarına da yansıdı.

 

iPhone 14

iPhone 14 ve 14 Plus’ın güç tarafında selefi iPhone 13’ten çok üstün olmaması alıcıları Pro modellere yöneltti. Pro modellere olan ilginin artması Apple’ı radikal kararlar almak zorunda bıraktı.

 

Cupertino merkezli şirket iPhone 14 ve 14 Plus için ayırdığı üretim bantlarının büyük bir kısmını Pro modellerinin üretimi için revize etti. Aynı durum geçtiğimiz yıl 3. Nesil iPhone SE ve iPhone 13 mini modelleri için de gerçekleşmişti. Şimdi asıl merak edilen şey ise Apple’ın yeni nesilde nasıl bir tutum sergileyeceği. iPhone 15 ve 15 Plus modelleri daha güçlü bir yonga setiyle mi gelecek  yoksa aynı strateji tekrar mı edecek? Bunu bekleyip göreceğiz.

Benzinli ve mazotlu otomobiller için yolun sonu göründü