iPhone 14 Pro’nun ekran deliği yeni bir teknolojinin habercisi

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar 3:19 pm

Apple tarafından yakın zamanda tanıtılacak olan iPhone 14 Pro serisine ilişkin oldukça ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Apple için artık geri sayım günleri başladı. Amerikalı teknoloji devi için, yılın en önemli günlerini içerisinde barındıran Eylül ayına girdiğimiz şu günlerde, şirket dört bir yandan yeni iPhone serisinin tanıtımı için çalışmaya devam ediyor.

 

Bugüne kadar seriye ait bütün modeller hakkında onlarca farklı iddia ortaya atılmışken, tanıtıma sayılı günler kalan bu defa da iPhone 14 Pro modellerinin yeni kamera sistemine ait bilgiler sızdırılmaya başlandı.

 

 iPhone 14 Pro

Ünlü bir duyum hesabı tarafından paylaşılan bilgilere göre iPhone 14 Pro’larda bulunacak yeni delikli ekran yapısı aslında çok önemli bir dönüşümün de habercisi olacak. iPhone 13 Pro kullanıcılarının gayet iyi bildiği üzere, mevcut telefonlarda herhangi bir uygulama telefonunuzun kamerasını kullandığında bildirim çubuğunda yeşil ışık, mikrofonunuzu kullandığında ise turuncu ışık beliriyor.

 

Ancak iPhone 14 Pro serisi ile birlikte, çentikli ekranın ortadan kalkacak olması, bu ışıkların ne olacağı sorusunu da beraberinde getirmişti. İşte bugün servis edilen haberlere göre, hem yeşil ışık hem de turuncu ışık artık yatay kamera deliği ile yuvarlak kamera deliği arasındaki bölgede üst üste belirecek şekilde konumlandırılacak. Ayrıca her iki ışığın da yanmadığı yani ne kameranızın ne de mikrofonunuzun uygulamalar tarafından kullanılmadığı zamanlarda, bu bölge tamamen karartılarak kamera yuvası tek bir delik olarak görünecek. Bakalım 7 Eylül’de bizleri daha ne gibi sürprizler bekliyor olacak.

Instagram güncellemesi fenomenleri kızdırdı