iPhone 14 Pro ve Pro Max en pahalı iPhone modelleri olacak

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 8:52 pm

Bugüne kadar gelen sızıntılar sayesinde Apple’ın bu yıl dört farklı iPhone modeli piyasaya süreceği artık büyük ölçüde kesinleşmiş durumda. Apple’ın eylül ayında piyasaya süreceği bu dört model: iPhone 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Pro Max olacak.

Ülkemizde artan döviz kurları sebebiyle çıkan her yeni iPhone bir öncekinden çok daha pahalı oluyor olsa da aslında ABD’de iPhone fiyatlarında çok büyük değişiklikler yaşanmıyor. Ya da en azından bugüne kadar yaşanmıyordu. Ancak son dönemde ABD’de de enflasyonun ortaya çıkması iPhone fiyatlarının normalden daha çok artmasına sebep olacak gibi görünüyor. Öyle ki gelen son haberlere göre iPhone 14 Pro ve Pro Max bugüne kadar çıkan en pahalı iPhone modelleri olacak.

iPhone 14

 

Sızdırılan yeni bilgilere göre iPhone 14 Pro, 1099 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak. Bu da yeni modelin geçtiğimiz yıl çıkan iPhone 13 Pro’dan 100 dolar daha pahalı olacağı anlamına geliyor. Oysa geçen sene çıkan iPhone 13’ler bir önceki yılın modelleriyle aynı fiyata satışa sunulmuştu.

Üstelik 14 Pro Max daha da pahalı olacak. Telefonun 128 GB versiyonunun 1199 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı söyleniyor. Eğer bu iddialar doğru çıkarsa 14 Pro Max tarihin en pahalı iPhone’u olacak. Çünkü telefonun en üst RAM ve depolama alanına sahip versiyonunun fiyatı 1699 doları bulabilir.

Ay’a çarpan roketin sahibi bulunamıyor