iPhone 14 Pro ailesi için Lightning portunu elinde tutabilir

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 12:00 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 9:25 pm

Kasım 2021’de Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone 14 Pro serisini normal Lightning bağlantı noktası yerine USB Type C bağlantı noktalarıyla piyasaya süreceği ortaya çıkmıştı. Ama ne yazık ki, durum böyle olmayabilir.

Cupertino merkezli dev, bu yıl iPhone 14 Pro ve iPhone 14 ProMax modelleri için tarihli Lightning portunu elinde tutabilir. Rapor, markanın USB Type C bağlantı noktalarına geçmemesinin nedeninin kâr olduğunu da ekliyor. Bazıları başlangıçta iPhone üreticisinin sonunda portsuz bir tasarıma geçmeyi planladığından beri beklediğini iddia etse de, son rapor Apple’ın yalnızca para tarafından yönlendirildiğini söylüyor ki bu tam olarak şaşırtıcı değil.

Lightning

Hatırlatmak gerekirse marka, Lightning bağlantı noktası olan herhangi bir kabloyu satmak isteyen herhangi bir üçüncü taraf üreticiden telif ücreti talep edebilir. Başka bir deyişle, evrensel standart USB-C’ye geçmek, sabit bir gelir akışında kaybolmasına neden olur. Halihazırda, portsuz bir iPhone piyasaya çıkana kadar şirketin tescilli tasarımına bağlı kalması çok muhtemel. Her ne kadar marka en azından iPhone’daki Lightning bağlantı noktasını yükseltmeyi planladığı için pek de karamsar olmamak gerekir.

Yeni iPhone 14 Pro serisindeki Lightning bağlantı noktası, eski iPhone’larda yaygın olan eskiyen USB 2.0 hızları yerine USB 3.0 hızlarına sahip olacak. Yani, yeni nesil iPhone, içerik oluşturucular için büyük bir artı olması gereken daha yüksek veri aktarım hızlarını destekleyecek. Markanın ProRes’i piyasaya sürmesiyle birlikte, iPhone’larda video kalitesi ve boyutu arttı. Konuya yakın kaynaklardan gelen haber, bu özelliğin temel iPhone 14 ve yeni iPhone 14 Max modelinde olmayacağını bildiriyor.

Vivo, kendi geliştirdiği V1+ görüntüleme çipini tanıttı