iPhone 14 Pro tasarımı şaşkınlık yaratacak

Yayın tarihi: 1 Nisan 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 2:55 pm

iPhone 14 Pro tasarımı her geçen gün daha fazla netleşiyor. 2022 model amiral gemisi telefonu olan Galaxy S22 onun en yakın rakibi olarak ön planda. iPhone 14 ailesi tüketicilerle buluştuğunda Samsung tarafından geliştirilen amiral gemisini geçmeye çalışacak. Bunu yapabilmesi için yeni bir tasarıma ihtiyacı var.

iPhone 13 ailesi ile kıyaslandığında yeni cihazda farklı bazı tasarım detaylarının yer alması bekleniyor. Öncelikle telefonun ölçülü teknik çizimleri tamamlandı. Bu teknik çizimlere baktığımızda son derece kalın bir iPhone modeli bizleri karşılıyor. Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda yeni iPhone modelinin beklenenden daha kalın olacağı görülüyor.

iPhone 14 Pro

Apple tarafından geliştirilecek olan bu yeni iPhone modeli kamerası nedeniyle oldukça farklı bir tasarıma sahip olacak. iPhone 13 cihazında kamera çıkıntısı biraz daha orantılıydı. Fakat yeni iPhone modelinin kamera çıkıntısının bir miktar daha ön planda olması bekleniyor. Ayrıca telefonun ana kamerasının 48 MP kaliteye sahip olacağı söyleniyor.

 

Konuyla ilgili ortaya çıkan detaylara baktığımızda lens yüksekliğinin yüzde 10 seviyesinde artacağını görüyoruz. Sensörün diyagonal uzunluğu ise yüzde 35 kadar artış gösterecek. Bu durum diğerlerine oranla daha kalın bir akıllı telefon tasarımını gösteriyor.

iPhone 14 Pro Max 2TB depolama ile gelecek!

iPhone 14 Pro ile birlikte ayrıca yeni işlemcinin kullanılacağı söyleniyor. A16 Bionic işlemci ile birlikte daha güçlü RAM ve batarya ön planda olacak. Masadaki yeniliklere baktığımızda son derece güçlü bir cihaz ile kullanıcıların karşısına çıkacak diyebiliriz.