iPhone 14 performansı ile beklentileri karşılamayabilir

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2022 Pazar 8:36 pm

Apple’ın bu yıl satışa sunması beklenen yeni amiral gemisi iPhone 14’de kullanmayı planladığı yonga seti akıllı telefon kullanıcılarını memnun etmeyebilir.

iPhone 14 performansı ile bekleyenlerini üzebilir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da akıllı telefon dünyası, gözünü kulağını yeni iPhone modeline dikmiş vaziyette. Kulislerde bu akıllı telefon modeline ilişkin hemen her gün yeni iddialar dillendirilirken, ortaya atılan son dedikodular iPhone 14’ü bekleyenlerin canını fena halde sıkabilir.

 

Bugüne kadar sızdırılan bilgilerde, Apple’ın yeni akıllı telefonunda 4nm sürecine sahip A16 Bionic yonga setini kullanacağı belirtiliyordu. Ancak bugün birçok farklı duyum hesabı tarafından servis edilen haberlerde, Apple’ın bu planından vazgeçtiği ve iPhone 14’de 5nm teknolojisine sahip A15 Bionic yonga setlerinin bulunacağı iddia edildi.

 

iPhone 14

Eğer bu haberler doğruysa iPhone 14’de, iPhone 13’e göre önemli bir performans veya verimlilik artışı görmemiz mümkün değil demektir. Bu da iPhone 14’ü beklemenin manasız olacağı anlamına geliyor. Ancak şimdilik bunun sadece bir iddia olması ve Apple tarafından yapılmış bir açıklamanın bulunmaması, iPhone 14’ü bekleyenlerin yüreklerine su serpen bir durum.

 

Öte yandan kimi kaynaklarda ise, bu haberlerin kısmen doğru olduğu belirtiliyor. Biraz daha detay vermek gerekirse, iddialara göre Apple’ın iPhone 14 ve iPhone 14 Max’da A15 Bionic yonga setini kullanacağı doğru. Ancak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’da ise 4nm teknolojisine sahip A16 Bionic yonga seti tercih edilecek. Tabi tüm bu iddiaların hangilerinin doğru olduğunu zaman gösterecek.

Sosyal medyada yeni dönem başlıyor