iPhone 14 modellerinin depolama alanları netleşti

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 6:46 pm

İddialara göre Apple bu yılın son çeyreğinde satışa sunacağı modellerinde minimum 256GB’lık dahili depolama alanına yer verecek!

iPhone 14 modellerinin depolama alanları netleşti! Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte depolama alanına duyulan ihtiyaç da arttı. Senelerden beri biriken fotoğraf ve videolar her yeni telefonda depolama alanına olan ihtiyacı arttırdı.

Artık bir telefonda minimum 64GB dahili depolama alanı bulunuyor. Üstelik bu cihazların bir çoğu da giriş seviyesindeki telefonlar. Orta segmentteki pek çok modelde 128GB’lık dahili depolama alanı standart olarak sunuluyor.

Apple cephesinde de durum pek farklı değil. Temelde sunulan dahili depolama alanı 128GB’a kadar yükseldi. Fakat bu bile bazıları için yeterli değil.

depolama alanı

Bu yüzden de 256GB, 512GB ve 1TB’lık depolama seçenekleri bulunuyor.

Eğer söylentiler doğruysa Apple önümüzdeki yıl dahili depolama alanlarını bir tık daha yükseltecek. Sızdırılan raporlara göre önümüzdeki yıl çıkacak olan iPhone 14 ailesinde dahili depolama alanları bir tık daha yükselecek.

En düşük depolama alanının 256GB’a çekilmesi ön görülüyor. Maksimum depolama alanı ise 2TB olacak. Bu miktarın sadece iPhone 14 Pro‘da mı olacağı şimdilik belli değil. Belki iPhone 14 ve 14 Max’ta da 2TB’lık depolama alanına yer verilebilir. Fakat bu şimdilik çok da olası görünmüyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde TB seviyesindeki depolama alanları da bizlere normal gelmeye başlayacak. Buna hiç şüphe yok diyebiliriz.

LinkedIn kendi podcast ağını başlattı