iPhone 14 kamerasıyla çok iddialı

Yayın tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 6 Mart 2022 Pazar 2:45 pm

Bu yılın son çeyreğinde tanıtılacak olan iPhone 14 ile ilgili pek çok söylenti yayılmaya başlandı. Bu söylentilerin başında da iPhone 14’ün tamamen yenilenmiş olan kamera kurulumu geliyor.

iPhone 14 kamerasıyla kuralları yeniden belirleyecek. Teknoloji gündemini yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple her yıl yeni iPhone modelleri ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yıl iPhone 13, 13 Pro, 13 Mini ve 13 Pro Max modelleri satışa çıkmıştı. Bu yıl ise iPhone 14 modelleri tanıtılacak. Peki iPhone 14 modelleri selefi cihazlara nazaran nasıl artılara sahip olacak?

Malum şimdiye kadar iPhone 14 modelleri hakkında pek çok detay sızdırıldı. Dolayısıyla şimdiden iPhone 14 hakkında pek çok bilgiye sahibiz denebilir. Elbette burada önemli olan nokta bu bilgilerin ne kadarının doğru olduğu.

 

iPhone 14

Sızdırılan son raporlara göre Apple’ın Eylül ya da Ekim ayında tanıtacağı yeni iPhone modellerinde kamera tarafında önemli iyileştirmeler olarak. Özellikle de video çekimi tarafında iPhone 14’ün rakipsiz olacağı iddia ediliyor.

Bilindiği üzere eski iPhone modelleri de genel olarak video tarafında başarılıydı. DxOMark tarafından yapılan sıralamalarda iPhone modelleri genelde ilk 3’e giremiyor. Fakat söz konusu video çekimi olduğunda iş değişiyor.

Gerçi Apple öyle ya da böyle telefonu bir şekilde satmayı başaracaktır. Çünkü Apple’ın belli bir müşteri kitlesi bulunuyor. Bu müşteri kitlesi öyle ya da böyle yeni çıkan iPhone modellerini de alacaklardır. Bakalım iPhone 14 kamera anlamında DxOMark’ta zirveye yerleşmeyi başarabilecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Koronavirüs pandemisi tabletlere yaradı!