iPhone 14, A15’e rağmen performans artışıyla geliyor

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 3:15 pm

Apple’ın yeni nesil amiral gemisi serisi iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max’ten oluşacak. Seri hakkında yeni yeni bilgiler gelmeye de devam ediyor.

Bu yılın Mart ayının başlarında, Apple analisti Ming-Chi Kuo iPhone 14 serisi için yalnızca Pro modellerinin Apple’ın yeni nesil A16 işlemcisiyle geleceğini açıklamıştı. Bu, Pro olmayan varyantların geçen yılki yonga setiyle geleceğini dolayısıyla biraz hayal kırıklığı yaratmıştı. Kullanıcılar zaten genellikle Apple’ın bir üst modelini sıradan geliştirmeler dışında performans artışı için alıyorlardı. Öyleki 12 ile 13 serisinde de neredeyse sadece işlemci farklılığı vardı.

iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max

 

Yeni gelen bilgilere göre ise 14 ve 14 Max’in iPhone 13 serisine kıyasla yine de daha iyi performansa sahip olacağını söyledi. Bu, iPhone 13 serisinde bulunan A15 işlemci tarafından desteklenen yaklaşan tekliflere rağmen. Pro olmayan standart model, öncekilere göre genel bir performans artışı sunmaya devam edecek. Bunun yeni bir hücresel modem, yeni dahili tasarım ve diğer değişiklikler vb. nedeniyle olduğu söyleniyor. Diğer iyileştirmeler, iPhone 13 serisinden 2GB daha fazla olan 6GB RAM’in yanı sıra yeni ve daha verimli bir modem olduğu söyleniyor. daha küçük olduğu, daha az güç kullandığı ve yüksek performans sunduğu söyleniyor.

Apple bugüne kadar en yeni iPhone’larının hepsini aynı yonga seti ile donatma stratejisi izledi. Devam eden çip kıtlığının Apple’ın  14 ve 14 Max’i A15 işlemciyle sınırlama kararına katkıda bulunduğu söyleniyor.

OPPO Watch 3 Serisi 10 Ağustos’da piyasaya sürülecek