iPhone 13 üretimi yavaşlıyor!

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 1:08 pm

Son dönemde yaşanan sıcak gelişmeler sonrasında çip krizi daha da derinden hissedilmeye başladı. Tahminlere göre çip krizi yüzünden pek çok üretici fabrikalarını kapatabilir ya da üretimini yavaşlatabilir.

Savaş herşeyi etkiledi! iPhone 13 üretimi yavaşlıyor! Şu sıralar dünya gündemi Rusya – Ukrayna arasındaki gelişmelere gebe durumda. Bunun yanı sıra Çin’in Tayvan üzerindeki baskısı da artıyor. Dolayısıyla bu sıcak gelişmeler hali hazırda var olan krizleri de tetikliyor.

Yılın bu dönemleri her zaman için teknoloji şirketlerinin en yoğun dönemlerinden biri olmuştur. Bunun sebebi ise yeni nesil modellerin daha makul indirimler almasıdır. Bu durum bu sene de tekrar ediyor olacak ki, Apple gerek iPhone 13 gerekse iPad satışlarında son derece iyi durumda.

Bununla birlikte artan talebi karşılama gücünden yoksun olan yarı iletken madde piyasası yüzünden Apple, üretim planında daha şimdiden geride kaldı.

 

iPhone 13

Tim Cook tarafından da doğrulanan bu sorunun odak noktasında, daha önce de belirttiğimiz üzere hem yarı madde kıtlığı hem de yıl sonu taleplerin artmış olması gösterildi.

Tim Cook’un gelecek günlerde bu sıkıntıların bir miktar daha artabileceği sözleri bizi korkutsa da, Çin’de yıllar sonra ilk defa tedarik zincirinde kısıtlamalara gidilmesi, hatta iPhone ve iPad üretiminin durdurulması gibi konular bize Tim Cook’un ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.

Sayı vererek konuşacak olursak, paylaşılan bilgilere göre şu an için Apple hedeflenen iPad üretiminde %50, iPhone üretiminde ise %20 geride olduğu gelen bilgiler arasında.

Meta evrensel bir tercüman oluşturmak istiyor