iPhone 13 Pro pil puanı ile rakiplerini salladı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 2:00 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 9:25 pm

Pazartesi günü DXOMARK tarafından paylaşılan yeni bir pil testinde, Apple iPhone 13 Pro 76 puan alarak Motorola Edge 20 Pro, Galaxy S21 Ultra ve OnePlus 9 Pro gibi çok daha büyük pillere sahip modelleri geride bıraktı.

Yine de, şu anda DXOMARK’ın pil listelerinde 89 puanla üçüncü sırada yer alan iPhone 13 Pro Max’i geçemedi. 3.095mAh bataryaya sahip olan telefon, ılımlı kullanımla 2 günden fazla ‘özerklik’ elde etmeyi başardı. Özerklik, DXOMARK’ın her türlü gerçek hayat senaryosunda pil ömrünü ölçmek için kapsamlı bir dizi test diyebiliriz.

iPhone 13 Pro

Başka bir test, seyahat sırasında pil ömrünü ölçen ‘hareket halindeyken’ yapıldı. Cep telefonu şebeke seçimiyle ilişkili sürekli sinyalleşme gibi pil ömrünü tüketen birden fazla ekstra talep olduğundan, işe gidip gelirken kullanıma yönelik bir test ayırmak çok mantıklı. Bunda, iPhone 13 Pro “Ultra Premium cihazlardan ortalamanın üzerinde bir performans” sergiledi.

 

Şarj konusunda, iPhone 13 Pro’nun pil seviyesi göstergesinde %100 şarj olması için 1 saat 34 dakikaya, 3095 mAh pilinin tamamen şarj olması için ek 9 dakikaya ihtiyacı var. Kullanıcılar, yalnızca 49 dakika sürdüğü için çoğu senaryoda %80’e kadar şarj etmekten daha iyi diyebiliriz.

Ancak, neredeyse her kullanım durumunda düşük tüketim sergileyen piliyle iPhone 13 ProMax’in gerçekten parladığı yerde verimlilik bulunuyor. Aslında, tüketim o kadar iyi yönetiliyor ki, telefon WiFi video akışı ve DXOMARK’ın tüm veritabanında video oynatma için en düşük deşarj akımına sahip. iPhone 13 Pro piliyle ilgili tam DXOMARK analizini buradan inceleyebilirsiniz.

5G destekli iPhone SE Mart ayında çıkacak