iPhone 13 mini satışları pek iyi gitmiyor

Yayın tarihi: 31 Aralık 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 8:03 pm

Apple’ın garip bir ısrarla sürdürdüğü mini serisi talep görmemeye devam ediyor. Tüm iPhone modelleri yok satarken, kimse iPhone 13 mini’nin yüzüne bile bakmıyor.

Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 4 farklı iPhone modeli tanıtmıştı. Bu modellerden 3’ü iPhone 11 serisinin devamı niteliğindeydi. Sadece Apple’ın yeni kompakt modeli iPhone 12 mini yeni tanıtılmıştı. Nitekim mini serisi bu yıl da iPhone 13 mini ile devam etti.

Apple mini modelini tanıtırken, büyük ekranlı akıllı telefonları sevmeyen kitleleri hedef almıştı. Dolayısıyla satış rakamları bazında da beklenti hayli yüksekti. Lakin beklenildiği gibi olmadı.

Zaten mini modelin satışlarının iyi gitmediğine dair söylentiler mevcuttu. Fakat geçtiğimiz gün yayınlanan bir rapor mini modelinin satışlarının istenilen seviyede olmadığını direkt gözler önüne serdi.

iPhone 13 mini

Raporda yer alan bilgilere göre 3 yıl önce çıkan XR’ın satışları bile iPhone 13 mini’ye göre çok daha iyi gidiyor. Öte yandan iPhone 13 ve 13 Pro Max modeline olan ilgi de hayli yüksek.

2019’da tanıtılan iPhone 11 satışları da hala yüksek seyrediyor. Eğer iPhone 13 mini’nin satışları bu şekilde seyretmeye devam ederse Apple iPhone 14 serisinde tekrardan 3 temel modele dönüş yapabilir.

Gerçi geçtiğimiz günlerde iPhone 14 mini’ye ait olduğu iddia edilen bir görsel de sızdırılmıştı. Belki Apple kompakt modeline iPhone 14 serisiyle son bir şans daha verebilir. Bekleyip göreceğiz.

Xiaomi MIUI 13 tanıtımı yapıldı: Beklentileri aştı