iPhone 13 fiyatı belirsizlik yarattı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2021 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 8:13 pm

Dünyanın en pahalı akıllı telefonları arasında yer alan iPhone 13, fiyatı ile ön plana çıkacak gibi görünüyor.

iPhone 13 fiyatı her geçen yıl büyük bir hızla artmaya devam ediyor Dolar kurunun 13,5 seviyelerine kadar yükselmesi bu fiyatları tetikledi. Öncelikle kısaca bir detaydan bahsedelim. Normal şartlarda herhangi bir yabancı ürün gümrükten ne kadarlık fiyatla geçirilmişse onun üzerinden fiyat ölçümü yapılır.

Apple cihazları gümrükten geçtikten sonra eğer fiyat 8 TL ise bu fiyat üzerinden kullanıcılara dağıtılır. Şimdi ise doların 13,5 TL seviyelerine kadar çıktığını görüyoruz. Bu aynı zamanda yüzde 50 civarında bir artış demek. Yaşanan bu gelişmelerden en çok iPhone 13 etkilenecek gibi görünüyor.

iPhone 13

Bu cihaz Türkiye’de 1 Ekim 2021 tarihinde satışa sunuldu. 1TB kapasiteli Pro Max modeli 23 bin TL fiyata sahipti. Bu fiyatlar o dönemin kuruna göre hesaplanıyor. Ortaya çıkan son detaylara göre bu fiyat 40 bin TL seviyelerine kadar çıkabilir. Hatta bazı sitelerde 38 bin TL gibi fiyatlar bile görmek mümkün.

iPhone 13 Pro Max zamlı fiyatı daha şimdiden büyük merak uyandırdı. Dolar kurunda yaşanan ani gelişmeler nedeniyle sürekli olarak artan iPhone cihazlarının ücreti cep yakacak gibi görünüyor. Bu duruma en çok da yeni bir iPhone modeli almak isteyenler isyan etti.

Sadece iPhone modellerine değil aynı zamanda akıllı saat ve bilgisayarlarda da benzer fiyat artışları bekleniyor.

Anker Soundcore R100: Ekonomik fiyatlı gerçek kablosuz kulaklık