iPhone 12 vs Galaxy S21. Hangi alınmalı

Yayın tarihi: 16 Ocak 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 12:55 pm

Samsung’un tanıttığı S21 serisinden sonra akıllara şu soru geldi. iPhone 12 mi yoksa Galaxy S21 mi almalı? İşte bu sorunun yanıtı.

Samsung uzun süredir beklenen yeni S modellerini bugün tanıttı. Genel itibariyle üç model de daha önce sızdırılan bilgilerle birebir aynı şekilde karşımıza çıktı. Fiyat tarafında da bizleri şaşırtdan bir gelişme olmadı. Yani Samsung yine üst perdeden bir etiketler zinciri ile karşımıza çıktı.

Elbette Güney Koreli üretici S ve Note serisinde farklı bir algı yaratmak istiyor. Benim ucuz modellerim de var fakat bu seriler premium müşterilerim için demek istiyor. Lakin ülkemizde bu algının ne derece önemsendiği de farklı bir konu.

Peki gelelim asıl sorumuza. Kullanıcılar hangi telefonu tercih etmeliler. iPhone 12 mi yoksa Galaxy S21’mi?

Galaxy S21

Hangisi daha iyi? Galaxy S21 mi yoksa iPhone 12 mi?

Açık konuşmak gerekirse iki cihaz arasında fiyat bazında çok bir değişken yok. Yani arada 4.000 – 5.000 gibi bir fark olsa bu son derece belirleyici bir ayrım olurdu. Fakat genele baktığımızda S21 ile iPhone 12 arasında öyle büyük bir uçurum olmadığını görüyoruz. Burada da tartı ister istemez iPhone 12’den yana ağır basıyor.

Çünkü S21’i çok değil birkaç ay sonra bu fiyatın hayli altına almanız mümkün olacak. Satmak istediğinizde de size aldığınız fiyatın 3’te 2’sini belki verecekler. Dolayısıyla neresinden bakarsanız bakın iPhone 12 bir tık daha önde diyebiliriz. Elbette tercih yine de kullanıcıların.

Online sınavlar hacklenecek: HackerConf 2021 başlıyor!