iPhone 12 ses sorununu kabul etti

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2021 Pazartesi 3:48 pm

Apple, bazı iPhone 12 ve iPhone 12 Pro cihazlarının sesleriyle ilgili sorunlarla karşılaştığını kabul etti. Şirket, etkilenen bu ürünleri onarmaya hazır olduğunu açıkladı.

Şirkete göre, cihazların çok küçük bir yüzdesinin ses problemleri ile ilgili sorun yaşadığını ifade etti. Apple, web sitesinde, Ekim 2020 ile Nisan 2021 arasında üretilen İPhone 12 ve iPhone 12 Pro cihazlarının alıcı modülündeki bir bileşende kusur olduğunu söyledi. Apple, cihazlara yapılacak olan onarımın ücretsiz olacağını ve sorunun iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max’i etkilemediğini duyurdu.

California merkezli Cupertino şirketi, “iPhone 12 veya iPhone 12 Pro’nuz arama yaptığınızda veya arama aldığınızda alıcıdan ses çıkarmıyorsa, servise götürülebilir” dedi. Bu duruma maruz kalan kullanıcılar sorunu ücretsiz bir şekilde düzettirebilecek. Problemin çözümü kolay olsa da kullanıcılar durumdan rahatsız.

Apple, önümüzdeki haftalarda duyurulması beklenen yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesinden önce sorunu bu gibi sorunları çözüyor. Konuya aşina olan kişiler, yeni modellerin iPhone 12 ile aynı temel tasarımı koruması gerektiğini, ancak gelişmiş kamera yeteneklerine ve diğer özelliklere sahip olacağını söyledi.

Merakla beklenen iPhone cihazlarının bu tarz hatalar vermesi alıcı ve kullanıcıları tedirgin etse de şirket ciddi bir satış kaybı yaşamıyor. Henüz piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 13 serisi bakalım kullanıcıları nasıl etkileyecek.

Solana rekor üzerine rekor kırıyor