iPhone 12 modellerinin fiyatlarında bir düşme olur mu?

Yayın tarihi: 14 Eylül 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 13 Eylül 2021 Pazartesi 11:04 am

iPhone 12 modellerinin fiyatı düşecek mi? Şu anda cevabu en çok merak edilen sorulardan birisi de bu diyebiliriz. Malum, Apple yeni nesil modellerini tanıttığı zaman bir önceki nesildeki modellerinin fiyatı da düşüyor. Elbette bu noktada önemli olan unsur fiyatların ne derece ucuzlayacağı.

Tabi ki bir de Türkiye’deki kurlar konusu var. Malum ülkemizde kurlar artış eğilimi içerisinde olduğu zaman telefon fiyatları da artıyor. Dolayısıyla mevcut indirimler bize zam olarak yansıyabiliyor.

Basit bir şekilde örneklememiz gerekirse iPhone 12 Mini, iPhone 11’den daha ucuz bir fiyatla tanıtılmıştı. Fakat iPhone 11 ülkemizde 7500 TL civarında bir fiyatla satışa çıkmışken, 12 Mini için 9999 TL’lik başlangıç fiyatı belirlenmişti.

iPhone 12

Gelelim asıl sorumuza. iPhone 13’ün tanıtılmasıyla birlikte iPhone 12 serisinin fiyatlarında ucuzlama olacak mı? Bu sorunun yanıtı hem evet, hem de hayır diyebiliriz. Muhtemelen yurt dışındaki fiyatlar düşecektir. Yani o açıdan sıkıntı yok. Fakat söz konusu Türkiye olduğunda işler biraz değişiyor. Muhtemelen Türkiye’de fiyatlar yine artacaktır. Özellikle de dolar kurlarındaki artış beklentisi fiyatları olumsuz olarak etkileyebilir. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz. Belki Apple bir sürpriz yapıp Türkiye fiyatlarını da düşürür.

Uzayda yangın alarmı büyük panik yarattı: Dumanlar endişeye yol açtı