iPhone 12 mini beklenen etkiyi yaratmadı

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2021 Salı 10:09 pm

iPhone 12 mini için tehlike çanları çalıyor. Apple geçtiğimiz yıl 3 farklı iPhone modelinden farklı olarak 4. bir model daha tanıtmıştı. Evet sizlerin de tahmin edebileceği üzere iPhone 12 Mini’den bahsediyoruz. Peki iPhone 12 Mini’nin üretimi neden duracak?

Apple bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmış olmasa da Cupertino merkezli şirkete yakın olan analistler bazı söylemlere bulundular.

Geçtiğimiz hafta iPhone 12 Mini’nin üretimine son verileceğine dair bir iddia ortaya atılmıştı. Bu iddia kısa sürede pek çok isim tarafından da doğrulandı. Peki ne oldu da Apple böyle bir karar aldı? Aslında cevap basit. iPhone 12 Mini’nin satışları hiç mi hiç iyi gitmiyor. Dolayısıyla Apple da satmayan bir telefonu daha fazla üretmenin çok anlamlı olmadığına karar verdi.

iPhone 12 mini

iPhone 12 Mini’nin yolunu tıkayan asıl unsur ise SE’nin varlığı oldu. iPhone SE ile hemen hemen aynı boyutlarda olan 12 Mini’nin 2 kat fiyatla satılması kompakt iPhone isteyen müşterilere çok da makul gelmedi. Dolayısıyla kompakt iPhone talebi olan kişiler SE modelini tercih ettiler.

Hal böyle olunca da iPhone 12 Mini satış rakamları bazında beklentilerin çok çok altında kaldı. Muhtemelen Apple bu sebepten ötürü kompakt modelini üretimden kaldırma kararı almış olabilir. Hatta iPhone 13 serisinde mini bir modelin olmayacağına da kesin gözüyle bakabiliriz.

Türkiye’de üretilen Realme C25 satışa çıktı!