Daha çıkmadan koronavirüs iPhone 12’yi vurdu

Yayın tarihi: 11 Mart 2020 Çarşamba 9:20 am - Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 9:22 am

MWC 20, Facebook F8 ve Google I/O 2020 gibi dev etkinliklerin iptal edilmesine neden olan coronavirus, şimdi de iPhone 12 etkinliği için engel teşkil edecek gibi görünüyor.

iPhone 12 lansmanı tehlikede. Apple’ın Mart ayı içerisinde iPhone 9 nam-ı diğer iPhone SE 2 modelini satışa sunacağı söyleniyordu. Ancak resmi olarak açıklanmasa da bu satış coronavirus yüzünden Nisan ayına ertelenmiş durumda. Şimdi de Apple’ın Eylül ayındaki etkinliğinin tehlike altında olduğu söyleniyor.

Bank of America analistlerine göre; Eylül 2020’deki iPhone 12 etkinliği coronavirus yüzünden ertelenecek. Etkinlik düzenlemek sorun değil önemli olan yeni modellerin üretim süreci. Geçtiğimiz yıllarda yeni iPhone’lar tanıtılmadan 4-5 ay öncesinden üretim başlıyordu. Coronavirus yüzünden iPhone 12’nin üretimine başlanmadığı bu yüzden etkinliğin de farklı bir tarihe erteleneceği söyleniyor.

Şu sıralar neredeyse tüm firmalar üretim hattında coronavirus yüzünden sorunlar yaşıyor. Bildiğiniz gibi kullandığınız neredeyse tüm teknolojik ürünler Çin’de üretiliyor. Üretim hattındaki yavaşlama şimdilik fiyatlara yansımadı.

Ancak bu yansımayacağı anlamına gelmiyor. Eğer coronavirus bu hızla yayılmaya devam eder ve Çin ağır kayıplar verirse, fiyatların yaz aylarına doğru artacağını söyleyebiliriz. Bu yüzden eğer bir teknolojik ürün satın almak istiyorsanız elinizi çabuk tutmanızda yarar var.

Facebook şifre kırma (2020) işlemi gerçek mi?