iPhone 12 için yeni satış stratejisi

Yayın tarihi: 16 Ekim 2020 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 9:15 am

Birçok kişinin merakla beklediği iPhone 12 Türkiye ön sipariş tarihleri belli oldu mu? Tanıtımdan hemen sonra Türkiye’deki kullanıcılar en çok bunu merak etti.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 12 Türkiye ön sipariş tarihleri için bazı ipuçları verdi. Hepsinden önce şirketin yeni satış stratejisinden bahsedelim. Bu yıl yeni iPhone modelleri iki farklı grup şeklinde satılacak. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modelleri 16 Ekim Cuma günü kullanıcılar tarafından satın alınabilecek. Ancak iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max’e ise 6 Kasım günü talepte bulunan kişilere gönderilecek.

iPhone 12

Apple şirketinin Türkiye ile alakalı ön sipariş ipuçları ise iki farklı şekilde ortaya çıktı. Bunlardan ilki tüm Dünya ile aynı saatte ön siparişlerin başlaması. 16 Ekim Cuma günü, bütün Dünya ülkelerinde geçerli olacak şekilde (UTC) 12:00 saati kullanılacak. Böylece her ülke için farklı bir saat dilimi kullanılmak yerine tek bir saat üzerinden ön sipariş yapılabilecek.

ABD’de bu cihazı almak isteyen birisi için “ön sipariş” butonu sabah 05:00’da açılacak. Almanya’da veya benzer konumda olan birisi için 14:00’da satış yapılabilecek. Şirketin tüm Dünya ile eş zamanlı bir şekilde ön satışları başlatması Türkiye için de aynı şey yapılabilir düşüncesini doğurdu.

iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max cihazlarının 6 Kasım günü ön siparişe açılması da bir diğer ipucu oldu. 16 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında çok fazla gün var. Bu aralıkta şirket Türkiye gibi başka ülkelere de ön siparişi açabilir. iPhone 12 cihazını ön siparişle almayı düşünüyor musunuz?

Bilim insanları beyin kontrolü için yeni yöntemler deneyecek: NeoRhythm