iPhone 12 dayanıklılık testine tabii tutuldu

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 9:00 am - Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi 6:37 pm

Bakalım Apple’ın yeni gözdesi iPhone 12 Ceramic Sheild koruması sayesinde nasıl performans sergiliyor?

Cupertinolu teknoloji devi Apple, geçtiğimiz hafta merakla beklenen iPhone 12 ailesini tanıtmıştı. Hem ekran hem de kasa ve arka yüzey için Ceramic Sheild teknolojisi ile koruma sunduğunu belirten Apple, yeni modellerin çok daha dayanıklı olacağını iddia ettmişti. Bugün ise iPhone 12 dayanıklılık testine tabii tutuldu.

iPhone 12 Ceramic Sheild

Apple videoları ile ünlü YouTube kanalı EverythingApplePro’nun yaptığı adeta işkence testlerinde iPhone 12 ve 12 Pro’nun sergilemiş olduğu dayanıklılık görülmeye değer. iPhone 11’e göre tam dört kat daha fazla koruma sağlayan Ceramic Sheild teknolojisi, Apple’ın dediği kadar var galiba.

Apple, Ceramic Sheild için; “Sağlamlık çok önemli. Ama tek başına yeterli değil. O nedenle, arka camda kullandığımız çift iyon değişimi işlemini ön yüzeye de uygulayarak darbe izlerine, çizilmelere ve günlük kullanımın yol açtığı yıpranmaya karşı da koruma sağladık. Ön yüzeyin dayanıklılığına katkıda bulunan bir şey daha var. Ceramic Shield telefonun kenarlarına kadar devam ederek hiçbir boşluk bırakmıyor ve böylece daha da sağlam bir koruma sağlamaya yardımcı oluyor. İşte tüm bu tasarım ayrıntıları sayesinde düşmelere karşı performansı dört kat artırmayı başararak iPhone için bir yıldan diğerine bugüne kadarki en büyük gelişimi kaydettik.” ifadelerini kullanıyor.

Danyanıklık testi işte böyle uygulandı