iPhone 12 çentik konusunda yine herkesi üzecek

Yayın tarihi: 9 Ekim 2020 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 1:13 pm

Apple’ın yeni gözdesi olacak olan iPhone 12 çentik konusunda yine herkesi üzecek. Çentikte bir değişiklik yapılmayacak gibi görünüyor.

2017 yılında tanıtılan iPhone X’in çentikli gelmesi ilk etapta çok eleştirilmişti. Ancak iPhone XS ve iPhone 11’in de kocaman bir çentik kullanması bardağı taşırmıştı. Apple’ın yeni gözdesi olacak olan iPhone 12 çentik konusunda yine herkesi üzecek gibi görünüyor.

Sızıntı devi Ice Universe belki de en çok sayısız Samsung sızıntısı ile tanınıyor. Ancak bugün Ice Universe’den iPhone 13 sızıntısı geldi. Ice Universe’e göre; iPhone 13 için yapılan çalışmalarda gözden geçirilmiş bir çentik bulunuyor. Söz konusu çentiğin iPhone 13’te de olacağı ancak daha küçük bir yapıda olacağı söyleniyor.

iPhone 13 modelinde Face ID modülünün de içerisinde olduğu TrueDepth kamera sisteminde iyileştirilmelerin yapılması ve çentiğin bu sayede küçültülmesi bekleniyor. Ise Universe’in iddialarına bakacak olursak; iPhone 12 modelleri yine iPhone X’te o kaba ve büyük çentiğe sahip olacak.

iPhone 12 çentik

Tim Cook liderliğindeki şirketin ekran içi bir Face ID uygulaması geliştirdiği anlaşılıyor. Ancak teknoloji kullanıma tam olarak hazır değil. Çinli rakipleri ekran içi kamera sistemine bu yıldan geçmişken Apple’ın geride kalması pek hoş bir durum değil. Muhtemelen Cupertinolu teknoloji devi asıl sıçramayı bu yıl değil de 2021 yılında tanıtacağı modeller ile yapacak.

Bu yüzden eğer iPhone 11 sahibiyseniz iPhone 12’ye geçmeyi erteleyin ve 2021 yılındaki iPhone için beklemede kalın.

iOS 14 batarya sorunu için ilginç çözüm!