iPhone 12 bu hafta netlik kazanacak

Yayın tarihi: 8 Eylül 2020 Salı 8:00 am - Güncelleme: 7 Eylül 2020 Pazartesi 8:55 pm

Cupertinolu teknoloji devi Apple‘ın uzun bir süredir yeni telefonu iPhone 12 hakkında çok şey yazılıp çizilmişti. Bugün ise iPhone 12 etkinliği hakkında ilk dişe dokunur iddia Mark Gurman’dan geldi.

Mark Gurman attığı “Bu hafta çıkan yeni Apple ürünlerinin söylentileri beni çok heyecanlandırmıyor. Muhtemelen sanal olarak düzenlenecek olan iPhone / Apple Watch etkinliğinin duyurusu bu hafta yapılacak.” tweet’i ile herkesi heyecanlandırmayı başardı.

Apple’ın Eylül ayı içerisinde zaten bir etkinlik düzenlemesi bekleniyordu. Mark Gurman’ın bu iddiasından sonra iPhone 12’nin 14 Eylül 2020 tarihinde Türkiye saati ile 20:00’da tanıtılacağını söyleyebiliriz.

 iPhone 12

Gücünü dünyanın en güçlü mobil işlemcisi Apple A14 ve 4 GB RAM‘den alacak olan iPhone 12 modelleri, kamera kurulumlarının yanı sıra LiDAR tarayıcısı ile ön plana çıkacak. Daha küçük çentik ile gelecek olan tam dört farklı model, fiyat konusunda iPhone 11 ailesini takip edecek.

Amerika’da iPhone 11 ile aynı fiyattan satışa sunulacak olan iPhone 12, Türkiye’de 8.999 TL’den başlayan zamlı fiyatlar ile satılacak.

5G desteğine sahip olacak olan bu modellerin tamamının kutu içeriğinde şarj adaptörü ve 3.5mm Lightning kulaklık yer almayacak. Son olarak bu etkinlikte iPhone 12 ile birlikte Apple Watch Series 6‘nın da tanıtılacağını belirtelim.

Huawei HarmonyOS ile çalışan telefon ne zaman gelecek?