iPhone 11 yine yok sattı!

Yayın tarihi: 14 Kasım 2020 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 1:18 pm

Apple’ın geçtiğimiz yıl satışa sunduğu iPhone 11 peynir ekmek gibi satmaya devam ediyor. İşte konunun detayları.

Akıllı telefon pazarındaki rekabet gün geçtikçe biraz daha artıyor. Yayınlanan son raporlara göre Apple’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı iPhone modelleri hayli başarılı bir grafik sergiliyor. Özellikle iPhone SE ve iPhone 11’in rakiplerine fark attığını söyleyebiliriz.

iPhone 11‘in bu kadar çok satmasının sebebi ise fiyatı. Malum Apple bu modelini yurt dışında 650 dolar / euro gibi bir fiyattan satıyor. Genel itibariyle bu fiyatlara orta – üst segment cihazların satıldığını baz alırsak, iPhone 11’in A13 ile rakiplerine üstün geldiğini söyleyebiliriz.

iPhone 11

Ülkemizde de benzer bir durum söz konusu. Hali hazırda iPhone 11’in Türkiye fiyatı 7000 TL dolaylarında. Hatta şu aralar Kasım indirimleriyle bazı e-ticaret sitelerinde 6500 TL gibi fiyatlardan satıldığı da oldu.

Bu fiyat paritelerini göz önüne aldığımızda iPhone 11‘in hayli cazip bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Xiaomi’nin uygun fiyatlı olarak lanse ettiği Poco X2 Pro da benzer fiyat seviyelerinden satılmakta. Xiaomi mi yoksa iPhone mu diye sorulduğunda da durup bir düşünmek gerekiyor.

Zaten Türkiye pazarı da dahil olmak üzere Apple pek çok ülkede iPhone 11’in çok daha fazla sattığını kabul etmiş durumda. Muhtemelen yeni çıkacak olan iPhone 12 modellerinde de benzer bir istatistikle karşılaşabiliriz. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

En çok satan PS4 oyunları belli oldu