Savcı, Musa Orhan’ın tutuklanmasını talep etti: Mahkeme reddetti

Yayın tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe 9:49 am - Güncelleme: 16 Eylül 2021 Perşembe 8:31 pm

İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu” suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında görülen duruşmanın 5. celsesi sonuçlandı. Orhan hakkında savcı tutuklanma talebinde bulundu, mahkeme ise talebi reddetti.

Batman’da intihara sürüklenen 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu” suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan, bugün saat 14.00’te Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci kez hakim karşısına çıktı.

Ezgi Mola tecavüz zanlısı Musa Orhan’ın tahliyesine isyan etti!

Batman’ın Beşiri ilçesinde, tabancayla intihar girişiminde bulunan ve 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er’in bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirttiği Musa Orhan’ın tutuksuz yargılanıyor. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülen soruşturmada, Orhan hakkında ¨nitelikli cinsel saldırı¨ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası isteniyor.

SAVCI TUTUKLAMA TALEP ETTİ, MAHKEME REDDETTİ

Görevli Savcı, delil karartabileceğini ve kaçma şüphesi olduğunu beyan ederek Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında tutuklama talep etti ancak mahkeme, Orhan’ın tutuklanma talebini reddetti.

İPEK ER’E DESTEK VERENLERE SUÇ DUYURUSU

Fail Musa Orhan yargılanmazken fail dışında davaya destek olan ve serbest olmasına tepki verenler yargılanıyor. Tepki gösterenlerden biri de oyuncu Ezgi Mola olmuştu. Ayrıca Ezgi’ye destek veren 16 isim hakkında da Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş tarafından “hakaret” iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Musa Orhan’ın avukatı bununla da yetinmeyerek ek olarak şarkıcı ve söz yazarı Aynur Aydın, gazeteci Ayşe Arman, oyuncular Engin Öztürk, Gülenay Kalkan ve İbrahim Selim, şarkıcılar Melek Mosso ve Gökhan Özoğuz ile yazar Perihan Gün hakkında da suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

İpek Er’in mektubunun ortaya çıkmasının ardından gelen tepkiler üzerine tutuklanan uzman çavuş Musa Orhan, 25 Ağustos’ta tahliye edilmişti. Orhan’ın avukatı itiraz dilekçesinde müvekkilinin kaçma şüphesi bulunmadığını öne sürmüştü. İtirazı değerlendiren mahkeme de dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar vermişti. Orhan’ın tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverilmesi ve mahkemenin kararı kamuoyunca çok büyük tepki ile karşılanmıştı.

Bir önceki duruşmada, Musa Orhan’ın avukatı, İpek Er’in babası Fuat Er’e suçlamada bulundu. Müdafi avukat suçlamasında, “Bir babanın görevi kızını korumaktır, okutmaktır, intihara sürüklemek değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Duruşmada kendisini yöneltilen suçlamaları reddeden Orhan ise, olayın başından beri linç edildiğini öne sürüp, Er’in töre cinayetine kurban gittiği iddia ettikten sonra, susma hakkını kullanmak istediğini söylemişti.