iPadOS güncellemesi çoklu görevleri geliştirecek

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 3:17 pm

Apple Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı önümüzdeki hafta gerçekleşecek ve her zaman olduğu gibi, etkinlik öncesinde söylenti değirmeni çalkalanıyor.

iPadOS güncellemesi çoklu görevleri geliştirecek. Bloomberg’den Mark Gurman‘ın bir raporu, Apple’ın iPadOS 16 için bazı büyük güncellemeleri ortaya çıkaracağını öne sürüyor. Apple, uzun süredir iPad’i bir dizüstü bilgisayara uygun bir alternatif olarak konumlandırmaya çalışıyor ve yazılım değişiklikleri, cihazı bu yönde daha da ileriye götürecek gibi görünüyor.

 

Gurman’ın kaynakları, iPadOS 16‘nın daha fazla yeniden boyutlandırma seçeneği de dahil olmak üzere yenilenmiş bir çoklu görev arayüzüne sahip olacağını söylüyor. Şu anda kullanıcılar uygulamaları tam ekranda veya Bölünmüş Görünüm’de yan yana çalıştırabilir. Slide Over işlevi, üçüncü bir uygulamanın daha dar bir sürümünü de getirmenize olanak tanıyor. iPadOS‘un bir sonraki sürümü, uygulamalar arasında geçiş yapmayı ve hangilerinin açık olduğunu görmeyi kolaylaştıracak gibi görünüyor.

 

iPadOS güncellemesi

Geliştirici Steve Troughton-Smith geçen hafta WebKit’te Apple’ın iPadOS’ta serbestçe yeniden boyutlandırılabilir pencerelere izin verebileceğini belirten bir kod tespit etti.

 

Geliştirilmiş çoklu görev seçenekleri ve yeniden boyutlandırılabilir uygulamalar birçok kullanıcı için memnuniyetle karşılanacaktır. İnsanlar uzun zamandır klavyeleri iPad ile kullanabiliyorlardı ve Apple iki yıl önce tam fare ve izleme dörtgeni desteği de ekledi. Tartışmalı iPadOS güncellemelerinin cihazın dizüstü bilgisayar katili olmasına gerçekten yardımcı olup olmayacağı henüz belli değil, ancak Apple’ın bu fikirden vazgeçmediği açık.

NASA Ay’da GPS benzeri bir navigasyon sistemi kuruyor