iOS için Facebook güncellendi!

Yayın tarihi: 18 Kasım 2019 Pazartesi 9:16 am - Güncelleme: 18 Kasım 2019 Pazartesi 9:17 am

Facebook cephesinden iOS için Facebook uygulamasını güncelleyin uyarısı geldi. Peki, bu uyarı neden yapıldı? Uygulamada bir güvenlik açığı mı var?

Sosyal medya devi Facebook‘un iPhone ve iPad platformlarında yer alan uygulaması geçtiğimiz haftalarda yayınlanan güncelleme ile maalesef ki bozulmuştu. Sık sık takılan uygulama, bildirimler konusunda da sıkıntılar yaşıyordu. Bu durumu hemen fark eden sosyal medya devi, hatayı düzelttiği sürümü Apple’a göndermişti.

Bildiğiniz gibi Apple, güncelleme bile olsa uygulamaları önce tarıyor daha sonra App Store‘da yayınlıyor. Bu tarama işlemi firma ne kadar büyük olursa olsun istinasız uygulanıyor. Apple da Facebook’un sorunları düzelttiği 247 sürüm numaralı güncellemesini onayladı ve App Store’da yayınladı.

Facebook’un iOS ve iPadOS uygulamasını buradan indirebilirsiniz.
<>
iOS için Facebook

Güncellemenin yayınlamasının ardıdan Facebook cephesi uygulamanın iOS ve iPadOS platformlarında mutlaka güncellemesi gerektiğine ilişkin bir uyarı mesajı yayınladı. Neyse ki korkulan bir durum yoktu. Güvenlik açığı için yapılmayan bu uyarı, sadece kullanıcıların daha pürüzsüz bir deneyim yaşaması için yapılmıştı.

Twitter yapay zekalı sahte videoları işaretleycek

Size tavsiyemiz hangi uygulama olursa olsun, güncellemeleri mutlaka yüklemeniz yönünde olacak. App Store>Profil>Güncellemeler bölümünden uygulamalarınızı güncelleyebilirsiniz. Güncellemeler ile uygulamalara yeni özelliklerin eklenmesinin yanında, hata düzeltmeleri yapılıyor ve agresif batarya tüketimi için iyileştirmeler yapılıyor.

Aynı şekilde sistem güncellemelerinizi de yüklemeyi ihmal etmeyin. Sistem güncellemeleri ile de güvenliğiniz ve performans için iyileştirmelerin yapıldığını belirtelim.