iOS güvenlik sorunları ile gündemde

Yayın tarihi: 6 Haziran 2022 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 5 Haziran 2022 Pazar 2:57 pm

Apple iOS’un en önemli özelliğini var gücüyle korumaya devam ediyor. İşte teknoloji devinin 2021 yılı güvenlik karnesi.

iOS güvenlik sorunları ile boğuşuyor. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte anlam kazanmaya başlayan bir diğer kavram da mobil işletim sistemleridir. Her ne kadar bugüne kadar pek çok girişim olsa da, hali hazırda bu sektör iki büyük işletim sisteminin hegemonyası altındadır.

 

Bu isimler sizlerin de çok iyi bildiği üzere iOS ve Andorid’den başkası değil. Her ne kadar her iki işletim sistemi de ortalamanın üzerinde bir güvenlik performansına sahip olsa da, Android’in bu konuda Apple’ın eline su dökemeyeceğini belirtelim. Üstelik Apple tarafından paylaşılan son raporlar da bu fikrimizi doğruluyor.

 

ios güvenlik

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından yapılan açıklamaya göre, sadece 2021 yılında 1,6 milyondan fazla uygulama mağazadan kaldırıldı ya da arama sonuçlarının en sonuna atıldı. Öte yandan Apple’ın yine sadece 2021 yılında 1,5 milyar dolarlık dolandırıcılığın önüne geçildiğini de hatırlatalım. Tabi eğer söz konusu olan Apple’sa sadece bağı ya da sadece bağcıyı değil, hepsini birden elden geçireceğini söylemek yanlış olmaz.

 

Buna göre Apple sadece geçtiğimiz yıl 800.000’in üzerinde geliştirici hesabını kapattı. Bu hesapların birçoğunun ortak noktası ise, o ya da bu şekilde riskli görülen uygulamaların altında imzalarının bulunması. Son olarak Apple’ın kendisine yapılan neredeyse 120 milyon hesap oluşturma talebini de reddettiğini belirtelim.

Messenger Aramalar özelliği geliyor!