iOS 18’den önceki son çıkış olabilir! iOS 17.6’nın açık betası sunuldu

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 5:11 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 5:11 pm

Kullanıcılar heyecanla iOS 18‘i beklerken iOS 17.6’nın açık betası kullanıma sundu. Beta sürümünde herhangi bir yenilik görülmedi.

Apple, iOS 17.6’nın açık betasını sunarken güncellemenin hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmesi içeren bir yazılım paketi olması bekleniyor. Ayrıca güncellemede iOS 18 için de ön hazırlık içermesi öngörülüyor.

Donanım Günlüğü’nün haberine göre, Apple odağını tamamen iOS 18’e kaydırmış durumda. iOS 18’de birçok yeni özellik var, ancak asıl yenilik tabii ki Apple Intelligence. Apple Intelligence’ın yapay zeka yeteneklerinden yararlanmak için de iPhone 15 Pro ve Pro Max gerekiyor. Apple’ın yapay zeka başkanı John Giannandrea geçtiğimiz gün düzenlenen bir söyleşide bu konuya açıklık getirdi.

John Giannandrea bunun sebebinin Neural Engine’la ilgili olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Cihazlardaki bant genişliği boyutu Neural Engine’la alakalı. Bu durum hızlı ve güçlü kombinasyon sağlıyor. Teorik olarak LLM’yi çok eski bir cihazda da çalıştırabilirsiniz, ancak o kadar yavaş olur ki kullanışlı olmaz.”

Ayrıca RAM miktarı da iOS 18’deki yapay zeka özelliklerinin çalışması için diğer önemli bir etken. Analist Ming-Chi Kuo ve farklı birkaç kaynak Apple Intelligence’ın 2 GB veya üstü RAM’e ihtiyaç duyduğunu belirtmişti.

Yapay zeka özelliklerinin uyumlu olduğu tüm Apple cihazlarında en az 8 GB RAM bulunuyor. Apple’ın diğer önemli isimlerinden biri olan Craig Federighi de yaptığı bir açıklamada RAM konusunu ima etmişti.

iOS 18 ile yepyeni özellikler yolda! Mesajlarınızı dilediğiniz zaman gönderebileceksiniz

Kaynak: HABER MERKEZİ