iOS 18 betayı yükleyenler dikkat! iPhone’unuz çökebilir

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 5:55 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2024 Perşembe 5:55 pm

Apple lansmanına sayılı günler kala yeni gelecek iOS 18 beta sürümüne açıldı. Bir güvenlik araştırmacısı, bahsi geçen beta sürümünde yeni bir hata keşfetti. Söz konusu hata, iPhone‘ların ana ekran uygulamasının çökmesine neden oluyor.

Apple’ın heyecanla beklenen lansmanına geri sayım devam ediyor. Lansmanda iPhone 16 başta olmak üzere birçok cihazın tanıtılması bekleniyor. Apple, etkinliğinde iOS 18 sürümünü de tanıtacak. Yeni gelecek olan güncellemenin beta kullanımı, Apple kullanıcılarına açıldı. Mastadon’da bir güvenlik araştırmacısı, beta sürümünde iPhone’ların çökmesine veya yeniden başlatılmasına neden olan bir hata keşfetti.

İNGİLİZCE KLAVYE KULLANINCA YAŞANIYOR

Yeni keşfedilen hata, iPhone ve iPad’lerin kısa süreliğine çökmesine sebep oluyor. Hatanın tetiklenmesi için İngilizce klavye kullanmak ve 4 karakter yazmak gerekiyor. Uygulama arşivinde arama alanına “”:: karakterlerinin yazılması iPhone ana ekranını çökmesine neden oluyor ve telefonu kilit ekranına yönlendiriyor. Telefonun yeniden çalışabilir hale gelmesi birkaç saniye sürüyor.

IOS 17’DE DE HATA VAR

Aynı karakterler ayarlar uygulamasına yazıldığında da, ayarlar kısmı çöküyor. Spotlight aramasını etkilemiyor. Bahsi geçen bu hata, iOS 17 beta sürümünü de etkiliyor. Bu hataların ilerleyen günlerde düzeltilmesi bekleniyor.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Donanım Haber’in haberine göre, bu sorun ilk kez yaşanmıyor. Birkaç yıl önce yaşanan “Effective Power” hatası bir mesaj alındığında ‘mesajlar’ kısmının çökerek iPhone’un yeniden başlatılmasına neden oluyordu. Dolayısıyla biri sizi mesaj göndererek iPhone’unuzun çökmesine neden olabiliyordu.

APPLE HENÜZ YORUM YAPMADI

Apple, keşfedilen bu hata ile ilgili henüz bir yorum yapmadı.

 

iPhone 15 kullanıcılarını üzecek haber! Şimdiden eskitildi

Kaynak: Donanım Haber