iOS 17.4 ne zaman yayınlanacak?

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 8:00 am - Güncelleme: 25 Şubat 2024 Pazar 1:33 pm

Apple yaklaşık bir aydır iOS 17.4 güncellemesini test ediyor. Teknoloji devi yeni yazılım paketinin çıkış tarihini paylaştı.

Apple, AB’nin Dijital Pazarlar Yasası kapsamındaki yeni düzenlemelerine yanıt olarak App Store’daki değişikliklerle ilgili basın açıklaması yaptı. Cupertino’lu firma açıklamada iOS 17.4’ün mart ayında bir noktada yayınlanacağını doğruladı. Apple güncellemeyle birlikte gelen yeni özelliklerin Mart 2024’ten itibaren 27 AB ülkesinde kullanıcıların beğenisine sunulacağını belirtti.

Teknoloji devinin Dijital Pazarlar Yasası’na uyması için 6 Mart’a kadar süresi var. Bu nedenle iOS 17.4’ün muhtemelen 6 Mart ya da daha öncesinde yayınlanması bekleniyor.

iOS 17.4

 

İlginizi çekebilir: iPhone’un Yeni Güncellemesi Çıktı

iOS 17.4’ün önemli özellikleri arasında podcasts transkriptleri, iMessage için yeni güvenlik protokolü, yeni emojiler, genel olarak performans iyileştirmeleri bulunuyor. Güncelleme ayrıca yeni nesil CarPlay’e yönelik hazırlıklar da içeriyor.

Şirket iOS 18 üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Weibo’da yayınlanan rapora göre iOS 18 yapay zeka özellikleriyle isminden söz ettirecek. Kaynaklar Siri’de köklü değişikliklerin olacağını ve sesli asistanın tüketiciler tarafından eskisine nazaran daha çok kullanılacağını ileri sürdü. Daha önceden farklı bir raporda Cupertino’lu firmanın Siri’ye büyük dil modeli (LLM/Large Language Model) eklemeyi planladığından söz edilmişti. Weibo’da ortaya çıkan iddialar bir anlamda LLM planlarını da doğruluyor. Yeni söylentide iOS 18’in Apple’ın en büyük güncellemelerinden biri olacağı vurgulanırken, önemli tasarımsal değişiklikler yapılacağı da ileri sürüldü.

Yeni iPad Pro’ların Ekranları Farklı Tedarikçilere Emanet Edildi

Kaynak: TELE1