iOS 16’nın beta sürümünün çıkışı temmuz ayına ertelenebilir

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe 10:00 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 5:58 pm

Testler sırasında hala çok sayıda hatanın tespit edilmesi sebebiyle iOS 16’nın beta sürümünün çıkışı temmuz ayına ertelenebilir.

Hatırlayacağınız gibi Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yeni sürümü iOS 16 ile birlikte önemli yenilikler getireceği haberini sizinle paylaşmıştık. Bu haberde de belirttiğimiz gibi Apple, yeni işletim sistemini haziran ayında düzenleyeceği WWDC 2022 etkinliğinde tanıtmaya hazırlanıyor.

Amerikalı teknoloji devinin yeni iOS sürümünü bu etkinlikten kısa süre sonra yayınlayacağı, en azından beta sürümünün haziran ayı içinde yayınlanacağı düşünülüyordu. Ancak gelen son haberler, beta sürümünün beklenenden daha geç gelebileceğini gösteriyor.

 

Apple konusunda oldukça güvenilir bir kaynak olan Bloomberg yazarı Mark Gurman, Apple’ın iOS 16’yı zamanında yetiştirmekte sorun yaşadığını söylüyor. Yeni mobil işletim sistemindeki hataları bir türlü tam olarak ortadan kaldıramayan Amerikalı teknoloji devi, bu hatalar nedeniyle mobil işletim sisteminin çıkışını erteleyebilir.

iOS 16

Haziran ayının başında düzenlenecek olan WWDC 2022’den hemen sonra yayınlanması planlanan beta versiyonunun çıkışı temmuz ayına kalabilir. Mark Gurman, Apple’ın test sürecinde ne gibi hatalarla karşılaştığı konusunda bir detay paylaşmadı ancak şirketin beta versiyonunu ertelemeyi düşünmesi söz konusu hataların oldukça ciddi olduğunu gösteriyor.

Öte yandan gelen bu haberler Apple’ın gerçekten de yeni güncellemeyle birlikte bazı önemli değişikler yapacağı iddialarının gerçek olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

PS5 kullanıcıları için: Razer Kaira Pro kablosuz oyuncu kulaklığı