iOS 15 ile birlikte veriler doktorlara paylaşılacak

Yayın tarihi: 22 Eylül 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 3:46 pm

iOS 15 yeni sağlık uygulamasını başlatılıyor. iOS 15 ile birlikte sağlık uygulamalarındaki veriler doktorlara paylaşma açılabilecek.

İlk olarak özelliği deneme amaçlı altı sağlık kuruluşu ile anlaşma yapıldı. Bu şirketlerden bazıları, sistemlerindeki doktorların ve tıbbi uygulamaların bu özelliği kullanmaya başlamak için istekli olduğunu söylüyor. Bu seçeneği kullanan kişiler, doktorlarının, Sağlık uygulaması aracılığıyla toplanan kalp atış hızı ve egzersiz için harcanan zaman gibi verileri görmesine izin verebilecek.

Bunun için Sağlık uygulamasındaki yeni paylaşım işlevini kullanabilecekler. Doktorların, hastanın bilgileri manuel olarak paylaşmak için fazladan bir adım atmasına gerek kalmadan, hastanın sağlığıyla ilgili olabilecek ölçümleri daha yakından takip etmesine yardımcı olabilir.

iOS 15

Özellik gerçekten de sağlık sektörü açısından devrimsel nitelikte olabilir. Çoğu konuda işlerin hızlanmasını sağlayacak özellik sayesinde doktorlar saat kullanan hastalarının takibini daha rahat yapabilecek. Özellik Sağlık uygulamasıyla senkronize olacak. Bu nedenle, hastalar verileri paylaşmayı seçerse doktorlar, kan basıncı gibi ölçümleri doğrudan izleyebilir.  Akıllı saatler en çok sağlık özellikleri sebebiyle tercih ediliyor.

Verilerin doktorlarla paylaşılabilmesi özeliği ile Apple gerçekten fark yaratacak diyebiliriz. iOS 15 bu akşam (20 Eylül) Apple kullanıcılarına sunuluyor. Getirdiği bir çok yenilik ve özellikle benzersiz bir deneyim sunacak olan iOS 15‘in en iddialı özelliklerinden birinin de bu olduğunu söylesek yanlış olmaz.

Bilim insanları tarafından açıklandı : Bunu aşmayın