iOS 15 güvenlik açığı ortadan kaldırıldı

Yayın tarihi: 23 Ocak 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 22 Ocak 2022 Cumartesi 1:12 pm

iOS 15 güvenlik açığı kapatılınca Apple kullanıcıları rahat bir nefes alabildi. Özellikle son dönemlerde bu işletim sisteminde bazı açıklar olduğu biliniyordu.

Dünyanın en önemli işletim sistemleri içerisinde yer alan iOS 15 güvenlik açığı nedeniyle büyük sorunlara neden olmaya başlamıştı. Bu durum Apple tarafından hızlı bir şekilde müdahale ile sonuçlandı. Potansiyel olarak kullanıcıların özel Apple kimliği bilgileri ve uygulama içi arama geçmişi kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyordu.

güvenlik açığı

Apple böyle bir problem ile karşılaşmamak için son derece önemli bir güvenlik açığını düzeltti. Böylece kullanıcı gizliliği daha fazla artırıldı. Bu güvenlik açığı şirketin temel dinamiklerinden bir tanesi olan gizliliğe büyük bir balta vuruyordu. Neyse ki kullanıcıları zor duruma sokabilecek bu problem giderildi.

Apple iOS 15 ile ilgili yaşanan güvenlik açığı birçok platformda kendisini gösterebiliyordu. şirketin akıllı saat ve TV modellerinde yine benzer açıklar keşfedildi. Burada esas problem üçüncü taraf uygulamalardı. Şirket üçüncü taraf uygulamalara ek korumalı alan kısıtlamaları güncellemesi getirdi.

 

Bu yeni güncelleme ile birlikte üçüncü taraf uygulamalar kullanıcı verilerini alamaz hale geldi. Aslına bakacak olursak Apple zaten normal şartlarda da gizliliğe büyük bir önem veriyordu. Fakat kimi nedenlerle bazı üçüncü taraf uygulamalar, Apple kimliği bilgilerine veya son uygulama içi arama listelerine erişebiliyordu.

Yeni Apple patentleri bakın neye işaret ediyor: Büyük sürpriz var

iOS 15 sorunu olarak bilinen bu problem tamamen giderilmiş oldu. Şu anda kullanıcıların iOS 15 platformuna hızlı bir şekilde geçmesi için büyük çaba harcanıyor. Apple işte tam da bu nedenle sürekli güncelleme yayınlayıp iOS 15’e geçişi hızlandırmak istiyor.