iOS 13.3 ‘e geçmeden önce bu uyarıyı dikkate alın

Yayın tarihi: 21 Aralık 2019 Cumartesi 9:44 am - Güncelleme: 21 Aralık 2019 Cumartesi 9:45 am

Cupertinolu teknoloji devi, iPhone 11 Pro modellerinde yaşanan konum servislerinin kapatılmasına rağmen, konum bilgilerine uygulamaların erişmesini sağlayan açığı kapatmak için iOS 13.3 güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncellemeyi beğenmeyenler iOS 13.2.3 sürümüne iTunes yardımı ile kolayca geri dönebiliyordu. Ta ki bugüne kadar.

iOS 13.3 ‘e geçmeden önce bu uyarıyı dikkate alın. Bildiğiniz gibi Apple’ın iOS ve iPadOS cihazlarında yazılım düşürmek veya yükseltmek için elle IPSW dosyası seçebiliyorsunuz. Ancak bu IPSW dosyaları iTunes üzerinden yüklenirken, Apple suncularına bağlanıp dosya kontrol ediliyor. İnternet bağlantısı olmadığı durumlarda da sürüm yükseltmek veya düşürmek mümkün olmuyor.

Apple iPhone 11 Pro kamerası için yeni reklam çekildi

Apple da bugün iOS 13.3’ten önceki tüm iOS 13 sürümlerinin imzalarını kapattığını açıkladı. Yani iOS 13.3’ü yükleyen kullanıcılar artık sürüm düşürme işlemini yapamayacak. Peki, Apple neden böyle bir karar aldı?

iOS 13.3

Apple, kullanıcılarına sunduğu güvenlik ve gizlilik ile her zaman ön plana çıkan bir firma konumunda olmayı başardı. Firma bu yüzden güvenlik açıkları ile dolu olan eski sürümlerinin kullanılmasını engelliyor. Kullanıcılarını düşünen firma, eski sürümleri kullananları da yeni güncel sürümleri yüklemesi konusunda uyarıyor.

iOS 13.3.1 Beta güncellemesi yayınlandı

Size tavsiyemiz, hangi Apple ürününü kullanıyor olursanız olun, gelen sistem güncellemelerini direkt olarak yükleyin. Güvenliğiniz için bu güncellemeler büyük önem taşıyor.