İntikam için öldürüldüğü iddia edilen Murat Kartal’ın davasında gelişme

Yayın tarihi: 21 Nisan 2022 Perşembe 2:15 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 2:16 pm

Büyükçekmece’de günlerce süren arama çalışmaları sonucunda cesedine ulaşılan ve intikam için öldürüldüğü öne sürülen Murat Kartal’ın, Baybaşin ailesinden Edip Fırat’ı öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcı, Murat Kartal’ın Edip Fırat’ı öldürdüğüne dair delil bulunmadığını, vuran kişinin teşhis edilemediğini belirtti.

Büyükçekmece’de cesedine ulaşılan ve 2015 yılında Baybaşin ailesine mensup Edip Fırat’ı öldürdüğü iddia edilen Murat Kartal’ın intikam için öldürüldüğü öne sürülmüştü. Edip Fırat’ın öldürülmesine ilişkin Murat Kartal’ın da aralarında bulunduğu iki sanığın yargılandığı dava geçtiğimiz günlerde görüldü. Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Metin Kartal cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.

YETERLİ DELİL BULUNAMADI

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Ataşehir’de 23 Aralık 2015 tarihinde saat 11.30 sıralarında Edip Fırat’ın silahla vurularak öldürüldüğü, hastaneye kaldırılan Fırat’ın 4 gün sonra vefat ettiği anlatıldı. Sanıklar Murat Kartal ve Metin Kartal’ın üzerine atılı ‘kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması istenmişse de, sanıkların maktulü vurup öldürdüklerine dair inandırıcı, kesin ve yeterli delil bulunmadığı kaydedildi.

VURAN KİŞİ TEŞHİS EDİLEMEDİ

Olaydan önce sanıkların maktul Edip Fırat’ın iş yerini kiraladıkları, oto yıkamacı olarak kullandıkları, bir süre sonra Fırat’ın bilgisi ve rızası dahilinde bu iş yerini başka kişilere devrettikleri belirtildi. Daha sonra iş yerinin tahliyesi sonrasında iş yerine gelen bin 700 liralık elektrik faturası nedeniyle Edip Fırat’ın Murat Kartal ile tartıştığı, Murat’ın kendi kullanımında olmadığını ve faturayı ödemeyeceğini söylediği, bu nedenle aralarında tartışma çıktığı, Edip Fırat’ın Murat Kartal’a tokat atarak darp ettiği anlatıldı. Bir süre sonra maktulün tabanca ile vurulduğu, vuran kişinin kapüşonlu kıyafet giydiği, yüzünün görünmediği ve kim olduğunun tam olarak teşhis edilemediği kaydedildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, başka suçtan tutuklu bulunan Metin Kartal hakkındaki yurt dışı yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararının devamına hükmetti. Müşteki avukatının özel bilirkişi raporu sunacaklarını beyan etmeleri nedeniyle gelecek celseye kadar süren vererek, duruşmayı erteledi.