İntihar ettiği öne sürülen kadının kızı: Annemi babam öldürdü

Yayın tarihi: 24 Ekim 2021 Pazar 2:10 pm - Güncelleme: 24 Ekim 2021 Pazar 2:10 pm

Ardahan’da geçen ay intihar ettiği öne sürülen Özlem C.’nin kızları, annelerinin babaları tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde Özlem C. ve Sezgin C. 18 yıl önce görücü usulü evlendi. Özlem C.’nin yakınlarının iddiasına göre Sezgin C. isimli erkek evliliklerinin ilk gününden itibaren Özlem C.’ye şiddet uygulamaya başladı. Erkek şiddetinden kaçmak için Esenyurt’ta yaşayan ağabeyi Harun Kulu’nun yanına taşındı. Bu süreçte Sezgin C.’ye boşanma davası açan Özlem C., çocuklarına zarar geleceği korkusuyla davadan vazgeçti. Çiftin 18 ve 14 yaşındaki çocukları Ardahan’a dönen Özlem C.’nin Sezgin C. tarafından öldürüldüğünü iddia etti. 14 yaşındaki Büşra C., amcasının eşinin durumu kolluk kuvvetlerine haber verilmeden önce eve gelerek kendilerini yalan ifade vermeleri gerektiği yönünde konuşulduğunu öne sürdü.

ÇİFTİN ÇOCUKLARI VE BABA SEZGİN C. İFADE VERDİ

Olayın ardından ambulansla hastaneye kaldırılan Özlem C. yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Özlem C’nin hayatını kaybetmesinin ardından Sezgin C ve kızları Elif Azra C, Büşra C karakolda ifade verdi. 28 Eylül’de Sezgin C serbest bırakıldı. 18 yaşındaki Elif Azra C. “Benim annem ölürken acı çekti. Adalete bak, babamı serbest bıraktılar. Benim anlamadığım babamın parmak izi bıçakta çıktı, niye serbest bıraktılar?’ diye konuştu. 2 kız kardeş babalarının evinde kalmak istemediklerini söyleyerek Ardahan’da yaşayan teyzelerinin evine yerleşti.

“BEN KABADAYIYIM,YİĞİTİM DİYEREK DÖVMEYE DEVAM ETTİ”

Özlem C’nin ağabeyi Harun Kulu “Kız kardeşim evliliğinin her günü hemen hemen şiddet ve küfürlere maruz kaldı. Ben ayrılmasını söyledim. Kız kardeşim çocukları için boşanmadı. Ben Sezgin C. Özlem’i dövdüğünde yakasına yapışırdım o da bana ‘Ben kabadayıyım, ben yiğitim’ diyerek dövmeye devam etti. Kız kardeşim hep çocukları düşünerek Sezgin’den boşanmadı. 27 Eylül sabahı, sofra hazırlarken Sezgin ile tartışıyor. Sezgin Özlem’e küfür ediyor, kız kardeşim de eline kaşıkla vurmuş. Sezgin C ‘Vay sen bana nasıl vurursun? Karım nasıl bana kaşıkla vurur?’ diyerek kalkıp mutfaktan bıçağı almış koridorda bıçaklamış” dedi.

KADIN CİNAYETİ ÇIKTI

Özlem C.’nin yakınları tarafından çekilen videoda, 14 yaşındaki Büşra C., “Babam cebinde bıçak saklıyordu. Biz de kapıyı açmaya çalışıyorduk. Arkamızı dönünce babamın bıçağı anneme saplamış olduğunu gördük. Sonra Bilge yengem geldi, bizi uyardı ‘Bıçaklanma olayını ve anne babanızın kavga ettiklerini polislere söylemeyin. Babanızın yaptığını söylemeyin, annenizin intihar ettiğini söyleyin’ dedi, biz de korktuk” dedi.

Ecem’e limon suyu enjekte edip ölümüne sebep oldu, 5 yıl ceza aldı