İntihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşı tarafından bayılana kadar dövüldüğü görüntüler ortaya çıktı

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 11:08 am - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 10:51 pm

Ankara’da intihar ettiği sürülen Aleyna Çakır’ın, erkek arkadaşı Ümit Can Uygun tarafından canlı yayında bayılana kadar darp edildiği görüntüler ortaya çıktı. DHA, Aleyna Çakır’ın gerçek isminin Sema Esen olduğunu, 21 yaşındaki genç kadının darp görüntülerinin 1,5 ay önce çekildiği bilgisini paylaştı. Uygun’un sosyal medyada paylaştığı görüntülerde silahlarla poz verdiği ve MHP’li olduğu öğrenildi. Emniyetten yapılan açıklamada, “Alyna Çakır’ın ihbarı üzerine, Ümit Uygun ve E.Ö.’nün gözaltına alınıp mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır” denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ümit Can Uygun hakkında kamu davası açıldığını duyurdu.

Ankara’da 4 Haziran 2020’de intihar ettiği öne sürülen Aleyna Çakır isimli genç kadının, erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümit Can Uygun tarafından sosyal medya canlı yayınında bayılana kadar dövüldüğü görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüler, bir kadın cinayetinin daha intihar denilerek üstünün kapatılmaya çalışıldığını gösterdi.

Bağcılar’da kadın cinayeti: Tartıştığı kadına ateş açan zanlı başka bir kadını öldürdü

KATİL ZANLISININ ARKADAŞI ‘İNTİHAR ETTİ’ DEDİ

Aleyna Çakır’ın arkadaşı Merve isimli bir kadın, cinayeti sosyal medya hesabı Twitter’dan anlattı. Merve, cinayet günü Aleyna’nın evde olduğu gece saatlerinde katil zanlısının arkadaşlarıyla alkol aldığını ve Instagram hikayesinde 10’a yakın paylaşım yaptığını söyledi. Ümit Can Uygun’un Aleyna’nın cesedini sabah saatlerinde çilingir çağırarak bulduğunu iddia ettiğini aktaran arkadaş, Ümit Can Uygun’un ifadesi alındıktan hemen sonra, Instagram’da Aleyna’nın hesabını ve kendi hesabını kapattığını aktardı.

Çakır’ın arkadaşı Merve, Ümit Can Uygun’un ifadeye çağrılmasının ardından bir arkadaşı tarafından Aleyna’nın ailevi sebeplerle intihar ettiğini öne sürdüğünü aktardı. Merve, iddiaları yayan kişinin Çakır’ı tanımadığını belirtti.

Aleyna Çakır’ın bayıldığı darptan sonra verdiği ifadesi ortaya çıktı

DAHA ÖNCE DE ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ

Aleyna Çakır’ın daha önce de Ümit Can Uygun tarafından şiddete maruz kaldığı ses kaydını kendi hesabından paylaştığı ortaya çıktı. Ses kaydında, genç kadının çığlıkları ve Ümitcan diye seslenmesi duyuldu.

Şule Çet davasının avukatı TELE1’e konuştu: Aksu için iyi hal indirimi uygulandı

Ümit Can Uygun’un MHP İlçe Başkanlığı’nda çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı. Uygun’un, silahlar ve yüklü miktarda parayla çekilmiş görüntülerini de sosyal medyada yayınladığı görüldü.

ARKADAŞI: YAKIŞANI YAPAR

Öte yandan, Uygun’un paylaştığı görüntülere Mehmet Varol isimli arkadaşı da “Yakışanı yapar” yazdı. Varol’un bu yorumu, cinayetin planlamış olabileceği iddialarını da doğurdu.

Demirören Haber Ajansı ise, Aleyna Çakır’ın gerçek isminin Sema Esen olduğu bilgisini paylaştı.

DHA’nın haberine göre, 21 yaşındaki genç kadının, geçtiğimiz  çarşamba günü Keçiören Yükseltepe Mahallesi’ndeki evinde, erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından bornoz kuşağı ile tavana asılı halde bulundu.

Ümit Uygun’un haber vermesiyle gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sema Esen’in hayatını kaybettiği belirlendi. Evde yapılan incelemeden sonra Esen’in cesedi, Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu raporunda, Sema Esen’in bornoz kuşağı ile kendini asarak yaşamına son verdiği belirtildi.

DHA: GÖRÜNTÜLER 1.5 AY ÖNCE ÇEKİLDİ

DHA, Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in canlı yayında yayınlanan darp görüntülerinin 1.5 ay önce çekildiğini, genç kadının Uygun hakkında tedbir kararı aldırdığını bildirdi.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından başta kadın örgütleri olmak üzere çok sayıda kişi tarafından sosyal medyada paylaşım yapıldı.

SERBEST DOLAŞIYOR

Sosyal medyada yayınladığı videoyu kısa süre sonra silen Ümitcan Uygun ise hala serbest dolaşıyor.

İntihar ettiği öne sürülen 17 yaşındaki İrem’in ‘aile meclisi’ kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Sema Esen’in (Aleyna Çakır) ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

İntihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın sevgilisi Ümit Can Uygun tarafından darbedilmiş baygın halde yatarken çekilmiş videosu sosyal medyada infial yarattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin açıklama yaptı.

3 Haziran 2020 tarihinde Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şansın ölümüyle ilgili olarak bazı sosyal medya hesapları üzerinden olayın ‘intihar’ değil ‘cinayet’ olduğu yönünde yapılan paylaşımlar nedeniyle açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek şöyle denildi:

“17 Nisan 2020 günü saat 14.15 sıralarında Sema Esen (Aleyna Çakır) isimli şahıs, Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğümüze müracaat ederek, Ümit Uygun ve E.Ö. tarafından darbedildiğini, astım hastası olması nedeniyle darp neticesi bayıldığını ve bu durumun erkek arkadaşı Ümit Uygun tarafından sosyal medyada paylaşıldığını beyan ederek, Ümit Uygun ve E.Ö.’den şikayetçi olmuştur. Aynı gün mahkemeye çıkarılan şüpheli şahıslar, adli mercilerce serbest bırakılmıştır.”

03 Haziran 2020 günü söz konusu intiharla ilgili gelen ihbar üzerine olay yerine intikal edildiğine vurgu yapılarak, “Olay yeri ile ilgili tüm iş ve işlemler Cumhuriyet Savcısının gözetiminde ve talimatları doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Maktul adli tıp kurumuna otopsi yapılmak üzere gönderilmiş, olayla ilgili Ümit Uygun ve B.G. isimli şahıslar ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili olarak adli tahkikat devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

KAMU DAVASI AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır olarak tanınan Sema Esen’in ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Bazı sosyal medya hesaplarında ‘Aleyna Çakır’ müstear ismini kullanan müteveffa S.E. hakkında yapılan paylaşımlarda iddia edildiği üzere, müteveffanın erkek arkadaşı olan şahsın müteveffayı darp edip buna ilişkin görüntüleri müteveffanın sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınladığı şeklindeki olayın, müteveffanın ölüm olayıyla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Sosyal medyada yer alan görüntülerdeki olayın, ölüm vakasından önce 17 Nisan 2020 tarihinde vuku bulduğu ve konu hakkında kolluk tarafından önleyici tedbir kararı alındığı anlaşılmıştır.”

S.E.’nin darbedilmesiyle ilgili olarak da kamu davası açıldığı belirtilen açıklamada, şunlar söylendi:
“Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından da bu eylem hakkında soruşturma yapılmış, şikayetçi S.E.’nin şikayetinden vazgeçmesine rağmen şüpheli hakkında iddianame düzenlenmek suretiyle kamu davası açılmıştır.

Müteveffanın ölümü hakkındaki soruşturma ise devam etmektedir. Kadına yönelik şiddet eylemleri Cumhuriyet Başsavcılığımızca özenle soruşturulmakta olup, soruşturmanın gizliliğine de dikkat edilerek toplanan tüm deliller incelenmektedir.”