İntihar demişlerdi… 17 yaşındaki İrem’in ‘aile meclisi’ kararıyla öldürüldü

Yayın tarihi: 6 Haziran 2020 Cumartesi 10:13 am - Güncelleme: 6 Haziran 2020 Cumartesi 11:46 am

Mersin’de intihar ettiği öne sürülen 17 yaşındaki İrem Bahçe’nin ailesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetle ilgili 7 kişi tutuklandı.

7 Kasım 2019 tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde intihar ettiği öne sürülen İrem Bahçe’nin “aile meclisi” kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı. Şanlıurfa’da yaşayan Bahçe ailesinin, İrem Bahçe’nin nişanlısından ayrıldıktan sonra çıkan “dedikoduları” gerekçe göstererek Mersin’e taşındığı daha sonra da Bahçe’yi öldürdüğü öğrenildi.

İNTİHAR ETTİĞİNİ ÖNE SÜRMÜŞLERDİ

İrem Bahçe, Mersin’e taşındıktan sonra evlerinin banyosunda babasının ruhsatsız tabancası ile başından vurulmuş olarak bulunmuştu. 5 aylık hamile olan İrem Bahçe, tedaviye alındığı hastanede bir gün sonra yaşamını yitirdi. Sezaryenle alınan bebeği ise hayata 3 ay tutunabilmişti.

Olayla ilgili ifadelerine başvurulan aile fertleri, İrem Bahçe’nin intihar ettiğini öne sürmüştü.

AĞABEYİ İTİRAF ETTİ

Olayı derinleştiren Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Şube Amirliği ekipleri, aileyi çapraz sorguya aldı. Sorguda, aile bireyleri çelişkili ifadeler verdi. 7 aylık çalışmanın ardından ekipler, Şanlıurfa’ya giderek baba K.B. (48), anne S.B. (54), ağabeyler V.B. (22) ve M.A.B (20) ile amcalar M.V.B., (33), İ.B. (44) ve M.B.’yi (53) gözaltına alarak Mersin’e getirdi. Aile bireyleri ilk başta genç kızın babası K.B.’ye ait tabancayla intihar ettiğini savundu. Ancak genç kızın ağabeyi M.A.B, ifadesinde cinayeti aile meclisinin kararı ile işlediğini ağlayarak itiraf etti. Diğer şüpheliler ise iddiaları kabul etmedi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.