İntihal ve sahte evrak skandalı: ODTÜ diploması da sahteymiş!

Yayın tarihi: 23 Ekim 2021 Cumartesi 11:34 am - Güncelleme: 23 Ekim 2021 Cumartesi 11:34 am

Gazeteci Nevşin Mengü, Aksaray Üniversitesi’ne şaibeli bir şekilde ataması yapılan Zehra Zulal Atalay Laçin hakkında çarpıcı iddiaları dile getirmişti. Mengü son olarak, söz konusu atamanın iptal edildiğini duyurdu.

Nevşin Mengü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Aksaray Üniversitesi’nde görevli olan Zehra Zulal Atalay Laçin isimli akademisyenin YÖK Ulusal Tez Merkezi ve ODTÜ’nün tez arşivinde bir tane bile tezinin olmadığını ve hatta ODTÜ’den mezun olduğunu beyan eden Atalay’ın diplomasında da gariplikler olduğunu iddia etmişti. Mengü, bu paylaşımları sonrası kendisine ulaşan Üniversitelerarası Kurul Başkanı Abdülkerim Çalışkan’ın, Atalay’ın doçentlik belgesinin olmadığının tespit edildiğini, atamanın iptal edildiğini aktardığını dile getirdi. Mengü, şunları söyledi:

“Tweetlerin ardından ÜAK başkanı Abdülkerim Çalışkan temasa geçti. Bu kişi üç aydır inceleme altındaymış. Bugün itibariyle Aksaray Üni Atalay’ın atamasını iptal etti. Üak, Atalay’ın doçentlik belgesinin olmadığını tespit etti”

AKP’li meclis üyesi: Kalemimi kırdırma, sana evlat acısı yaşatırım