INTERPOL’den yeni bir tutuklama: ‘AKP hükümetinin kurumları bizi rahat bıraksın’

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2019 Salı 6:54 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2019 Salı 7:19 pm

Slovenya`da Türk asıllı muhalif bir Alman Türkiye tarafından INTERPOL aracılığıyla arandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Mehmet Tanlı | Almanya

İsmet Kılıç (54), yaz tatilini geçirmek için gittiği Hırvatistan’dan Almanya’ ya dönüşü sırasında Slovenya’ da Gümrük kapısında Türkiye tarafından INTERPOL aracılığıyla arandığı gerekçesiyle 26 Temmuz  günü tutuklandı.

22  yıldır Almanya’da yaşayan çifte vatandaşlığa sahip İsmet Kılıç hem Alman hemde T.C vatandaşı. Slovenya’nın  Koper şehrinde gözaltında tutulan İsmet Kılıç’ın ailesi Alman ve Türk Medyası ile kamuoyunu harekete geçirmek üzere tutuklanmayla ilgili bilgileri paylaştı.

1997 yılında  yasa dışı örgüt üyeliği iddiasıyla, aslında sendikal çalışmaları nedeniyle Ankara DGM’de gıyabında yargılanan Kılıç 1997’de Almanya’ya gelmiş ve sığınma talebinde bulunmuş.

interpol-2

Alınan bilgiye göre asıl mesleği veteriner hekimlik olan Kılıç uzun zamandır Almanya’nın Duisburg şehrinde taksi durağı işletiyor. Duisburg ve çevresinde sosyal aktiviteleri ile de tanınan Kılıç bir müzik korosundada yöneticilik yapıyor.

‘INTERPOLE KEYFİ LİSTE VEREN AKP HÜKÜMETİNİN KURUMLARI BİZİ RAHAT BIRAKSIN’

İsmet Kılıç’ın eşi Nurgül Kılıç eşinin tutuklanmasıyla ilgili olarak kamuoyuna şu açıklamada bulundu :

”Slovenyadaki Alman Konsolosluğu avukatımız aracılığla bilgilendirildi. Eşimin tutuklanması ile şok olduk. 11 ile 7 yaşlarında iki çocuğumuz var. Eşimin Türkiye’ye verilmesini asla istemiyoruz. Çok endişeliyiz. Alman ve Türkiyeli tüm demokratik kamuoyundan yardım bekliyoruz. Kocam suçsuzdur. Biz burada yeni bir yaşam kurduk. INTERPOL’e keyfi isim listeleri veren AKP hükümetinin kurumları bizi rahat bıraksınlar. Alman devletinin eşime, bize sahip çıkmasını bekliyoruz”

İsmet Kılıç’ın Slovenya’da serbest kalması için Almanya’nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde dost, akraba ve aralarında ünlü Gazeteci-Yazar Günter Wallraf’ın da bulunduğu birçok kişi ve Kurum insiyatif oluşturdu ve Kılıç’ın mutlaka salıverilmesini talep etti.