İnterpol tarafından aranan uyuşturucu baronu da Türkiye’de çıktı

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2024 Cuma 9:29 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 1:06 pm

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan İsveçli çete lideri ‘Baron‘ lakaplı Alexander Nedevski Bodrum’da kaldığı evde yakalandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şubeleri ekipleri, İsveç makamlarınca ‘uyuşturucu’ ve ‘para aklama’ suçlarından kırmızı bültenle aranan ‘Baron’ lakaplı Alexander Nedevski’nin (38) Bodrum’da olduğu bilgisine ulaştı.

Şüphelinin kaldığı eve tespit eden ekipler, bugün öğle saatlerinde operasyon düzenledi. Sahte kimlikle yakalanan Alexander Nedevski, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Bu kadarına da pes! Hırvat baron tutukluyken sahte kimliğiyle şirketini sattı

DARK WEB’DEN UYUŞTURUCU SATIŞI

Sporculara doping içerikli madde ve ilaçlar sattığı belirtilen ve İstanbul Beşiktaş’ta saklandığı adreste yakalanan Alexander Nedevski’nin üzerinden Aleksander Kawa adına düzenlenmiş bir sahte kimlik çıktı. İsveç resmi makamlarının iade talebiyle Interpol tarafından Kırmızı Bülten ile aranan Alexander Nedevski’nin Dark Web olarak bilinen internet sağlayıcısını kullanarak “Kripto Network” internet sitesi aracılığıyla uyuşturucu madde ticareti yaptığı, 2022 yılında 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve uluslararası düzeyde arandığı belirtildi.

81 FİRARİ GÖZALTINDA

Uyuşturucu suçlarından ötürü 12 yıldan 24 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 8 firari daha operasyonlarla yakalandı. Operasyonda 10 yıl ve altında sürelerle kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 54 firari de gözaltına alındı. Operasyonlarda toplam gözaltına alınan firari sayısının 81 olduğu ifade edildi.

Yabancılara vatandaşlık için yeni düzenleme! MİT ve Interpol şartı geliyor

Muğla, Baron, Interpol

Kaynak: DHA