İnternetten görüntülü konuşmayla kurşun dökme seansı

Yayın tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma 9:07 am - Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma 9:07 am

İstanbul’da bir şirket, ‘nazarı, büyüden kaynaklanan rahatsızlıklar ile çaresi olmayan hastalıkları önlediği’ iddia edilen kurşun dökme ritüelini “Evde Kal” çağrılarının ardından internet ortamına taşıdı.

Bir internet sitesi üzerinden dünyadaki hastalara hizmet vermeye başladığını duyuran firma, 20 dakikalık seansı bilgisayar aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Binalara girip elindeki sıvıyı her yere süren kadın gözaltına alındı

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, görüntülü konuşma üzerinden yapılan kurşun dökme seanslarıyla ilgili şirket yetkilisi, seans bedelinin 250 TL olduğunu, en erken birkaç gün sonrasına randevu verebileceklerini söyledi. Yetkili, şimdiye kadar 846 kişiye kurşun döktüklerini ileri sürerek, kurşun dökme işleminin ise bilgisayar üzerine konulan bir çarşaf yardımıyla “kamerası açık olan kişinin bulunmasıyla” gerçekleştirildiğini belirtti ve “Firmaya fatura da kesiyoruz” dedi. Yetkili, kurşunun kargo ile gönderildiğini de söyledi.

Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor?

Kurşun dökmeyi danışmanlık firması üzerinden gerçekleştiren fırsatçılar, sitelerinde daha önce görüntülü olarak kurşun döktürdüğü iddia edilen kişilerin görüşlerini de paylaştı. Hastalar arasında bulunduğu iddia edilen A.S, “Sancılı zamanlar geçirdim ve bu zor dönemde içime su serptiniz. Hizmetinizden çok memnun kaldım” dedi.

‘Çıkıp bas bas bağırabilirim ama en büyük korkum işsizlik’