İnternette en çok ne satılıyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 6:37 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 6:37 pm

Evde kal çağrısına kulak veren vatandaşlarımız yiyecek içeceklerini bile artık internetten sipariş etmeye başladı. Peki, Türkiye’de internette en çok ne satılıyor ve kullanıcılar hangi ürünleri satın alıyor diye hiç merak ettiniz mi?

İnternette en çok ne satılıyor. ideaSoft tarafından geliştirilen Anlık Satış Verileri isimli site sayesinde hangi ürün hangi ile satılmış anbean görebiliyorsunuz.

İnternette en çok ne satılıyor

2020 yılında satılan toplam ürün sayısı ie 11.000.000‘e yaklaşmış durumda. Muhtemelen de bugün içerisinde 11 milyon barajı aşılacaktır. Uzun süre siteyi gözlemlediğimizde; kullanıcıların artık temel gıda ve ihtiyaçlarını internetten satın aldığını fark ettik. Genellikle internet üzerinden kullanıcılar, kıyafet, teknolojik eşya veya aksesuar satın alıyordu.

Koronavirüs yüzünden insanlar markete çıkmaya korkar oldu. Bu yüzden çocuk bezi, zeytin, tereyağı, evde spor yapmak isteyenlerin tercih ettiği dambıl, koşu bandı, diş fırcası ve tekstil ürünleri şu sıralar adeta yok satıyor diyebiliriz.

Marketlere göre hem daha uygun fiyatlı olan bu ürünler, dışarı çıkıp sağlığını riske atmak istemeyenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Dünya üzerinde bugün muhtemelen koronavirüs vaka sayısı 2 milyonu aşacak. Lütfen bu durumun ciddiyetine varın.

Size tavsiyemiz; alacaklarınız alışveriş sitelerinde varsa; internet üzerinden alışveriş yapmanız yönünde olacak. Tabii bu alışverişi yaparken ürünleri tek tek söylememeye toplu söylemeye özen gösterin. Kargo firmaları bu sayede 5 defa size ürün getirecekken 1 defa getirir.

Kargo geldiğinde ise ürünleri lütfen önce havalandırın daha sonra deterjanlı bez ile silin. Bu sayede markete gitmediğiniz için riski de azaltmış olacaksınız. Son olarak lütfen devletin açıklamış olduğu tedbirlere uyalım, sosyal mesafeyi koruyalım ve ellerimizi sık sık yıkayalım. Hijyen karşısında pek güçlü olamayan koronavirüs salgını umarız en kısa sürede durdurulur…